Pienten perheet -vertaisperhekurssi

Kurssilla tarjotaan mukavan ohjelman parissa tietoa ja vertaistukea 0-6-vuotiaiden kuulovammaisten lasten perheille. Kurssin teemana on pienten kuulovammaisten lasten sosiaalisten taitojen tukeminen ja vinkit arkeen.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Kurssi on suunnattu 0-6-vuotiaiden kuulovammaisten lasten koko perheelle ja lähipiirille. Myös esimerkiksi isovanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.

Milloin ja missä?

8.-10.3.2024 Peurunka, Laukaa

Ohjelma

Kurssi alkaa perjantaina 8.3.2024 klo 16.30 ilmoittautumisella ja päivällisellä ja päättyy sunnuntaina 10.3.2024 n. klo 13 lounaaseen.

Kurssin teemana on alle kouluikäisten kuulovammaisten lasten sosiaalisten taitojen tukeminen ja vinkit kuulovammaisten lasten perheiden arkeen. Kurssilla käsitellään osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan arjessa mietityttäviä asioita sekä jaetaan tietoa ja vinkkejä kotiin, varhaiskasvatukseen ja vuorovaikutukseen kuulovammaisen lapsen kanssa.

Kurssin ohjelmassa on aikuisille asiantuntijaluento kuulovammaisen lapsen sosiaalisten taitojen tukemisesta, kokemuspuheenvuoroja sekä ohjattu vertaiskeskustelu. Aikuisten oman ohjelman ajan lapsille on lastenohjausta. Ohjaajamme huolehtivat lapsista ja järjestävät heille mukavaa ikätasoista puuhaa, kuten tutustumis- ja liikuntaleikkejä, ulkoilua ja askartelua. Isommille sisaruksille on luvassa keilausta ja liikuntalajeja.

Koko perheelle on luvassa työpaja, jossa käsitellään leikin keinoin lasten kaveri- ja vuorovaikutustaitoja. Iltaisin on mahdollisuus viettää yhdessä aikaa mm. Peurungan kylpylän altaissa polskien sekä puuhapajassa leikkien, lautapelejä pelaillen, piirrellen ja askarrellen.

Kurssiohjelma:

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään 4.2.2024. Voit lukea lisää ilmoittautumisesta ja etusijaperusteista täältä. Ilmoittautumisen päätyttyä voit tiedustella mahdollisia vapaita paikkoja KLVL ry:n toimistolta toimisto@klvl.fi.

Osallistujavahvistukset ja tiedot mahdollisesta jonopaikasta on lähetetty ilmoittautuneille 6.2.2024 ja tervetulokirje 23.2.2024. Mikäli et ole saanut viestiä, tarkistathan ystävällisesti myös roskapostisi. Tarvittaessa ole yhteydessä meihin, toimisto@klvl.fi.

Lisätiedot

Vertaistoiminnan koordinaattori Tarja Lindholm, s-posti: tarja.lindholm@klvl.fi, p. 050 3010 503

Jos mieleesi tulee kysyttävää, ole vain yhteydessä! Vastaamme viesteihin ja puheluihin pääsääntöisesti arkisin klo 9-16 välillä.

Maksaminen ja peruutusehdot

Hinta/omavastuu: KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta.

Hinta sisältää viikonlopun ohjelman ja aktiviteetit, lastenohjauksen merkittyinä aikoina, majoituksen ja täysihoidon kurssin aikana (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala), joiden yhteisarvo on noin 250 €/hlö. Ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijaluennot, kokemuspuheenvuorot, ohjatut vertaiskeskustelut, lasten ja nuorten oma ohjelma sekä perheiden yhteinen ohjelma.

Laskut lähetetään noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostitse. Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 21 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus.