Edunvalvonta

KLVL:n edunvalvonta vastaa kuulovammaisten lasten perheiden tarpeisiin.

Liitolle on tärkeää edesauttaa kuulovammaisten lasten, nuorten ja perheiden arjessa jaksamista ja sosiaalista hyvinvointia. Tämän vuoksi pidämme huolta kohderyhmämme etujen valvomisesta.

Toteutamme edunvalvontaa myötävaikuttamalla yhteiskunnalliseen päätöksentekoon erilaisten lausuntojen, kannanottojen ja päättäjätapaamisten avulla, pitämällä yhteyttä sairaaloiden kuulon kuntouttamisesta huolehtiviin työntekijöihin ja eri viranomaisiin sekä seuraamalla liiton toiminnan kannalta tärkeiden lakien valmistelua. Teemme tiivistä yhteistyötä muiden kuuloalan toimijoiden kanssa, toimimme erilaisissa vaikuttamisverkostoissa sekä jaamme tietoa ja materiaalia.

Kaipaatko apua, tukea tai haluat ilmiantaa tietoosi tulleen epäkohdan? Ota meihin yhteyttä!

Toivomme, että otat meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä. Voit tehdä sen kätevästi alla olevan painikkeen kautta. Voit halutessasi jättää yhteystietosi, niin otamme sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä mahdollisimman pian.

Kaipaatko vinkkejä oman lapsen edunvalvonnasta huolehtimiseen? Tutustu kuulovammaisten lasten vanhemmille suunnattuun vinkkivihkoon. Voit myös tilata niitä kotiisi tai työpaikkallesi verkkosivuiltamme.

Kannanotot, julkilausumat ja muu vaikuttamistyö

2.11.2020 – Kuuloalan järjestöjen lasten vaaliteesit 2021
23.11.2020 – Kuulo- ja viittomakielialan järjestöjen kannanotto maskien käytöstä
25.3.2021 – Yksilölliset tarpeet huomioitava pandemia-ajan opetusratkaisuissa

Vanhemmat kannanotot yms. löydät toimintasuunnitelmistamme ja ottamalla yhteyttä toimistoomme.

Kaipaatko lisätietoa edunvalvonnasta?

Sari Suokas

Toiminnanjohtaja
sari.suokas (at) klvl.fi

050 561 3752

Edunvalvonta ja verkostot,
hallinto ja talous