Edunvalvonta

KLVL:n edunvalvonta vastaa kuulovammaisten lasten perheiden tarpeisiin.

Liitolle on tärkeää edesauttaa kuulovammaisten lasten, nuorten ja perheiden arjessa jaksamista ja sosiaalista hyvinvointia. Tämän vuoksi pidämme huolta kohderyhmämme etujen valvomisesta.

Toteutamme edunvalvontaa myötävaikuttamalla yhteiskunnalliseen päätöksentekoon erilaisten lausuntojen, kannanottojen ja päättäjätapaamisten avulla, pitämällä yhteyttä sairaaloiden kuulon kuntouttamisesta huolehtiviin työntekijöihin ja eri viranomaisiin sekä seuraamalla liiton toiminnan kannalta tärkeiden lakien valmistelua. Teemme tiivistä yhteistyötä muiden kuuloalan toimijoiden kanssa, toimimme erilaisissa vaikuttamisverkostoissa sekä jaamme tietoa ja materiaalia. Lisäksi olemme täällä aina myös ihan yksittäisten kuulovammaisten lasten ja heidän perheidensä arjessa kohtaamien haasteiden tukena. Ota meihin yhteyttä jos jokin asia askarruttaa, niin mietitään yhdessä, mitä voisimme tehdä sen eteen!

Kaipaatko apua, tukea tai haluatko ilmiantaa tietoosi tulleen epäkohdan? Haluatko jakaa vinkkejä tai hyviä kokemuksia? Ota meihin yhteyttä!

Toivomme, että otat meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä. Voit tehdä sen kätevästi alla olevan painikkeen kautta. Voit halutessasi jättää yhteystietosi, niin otamme sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä mahdollisimman pian.

Hei, huomaa mut! -kampanja

Kuulovammaisella lapsella on oikeus olla ensisijaisesti lapsi. Yhteiskuntamme ei kuitenkaan mahdollista tätä yhdenvertaisesti kaikille kuulovammaisille lapsille. Monet heistä joutuvat edelleen vaatimaan omia oikeuksiaan.

Vuonna 2021 järjestimme ”Hei, huomaa mut!” -kampanjan, jonka avulla halusimme muistuttaa kuulovammaisen lapsen oikeuksista ja tuoda esille niitä haasteita, joiden kanssa kuulovammaisten lasten perheet kamppailevat arjessaan. Voit lukea kampanjasta ja sen tuloksista lisää sivuiltamme.

Kaipaatko lisätietoa edunvalvonnasta?

Sari Suokas

Toiminnanjohtaja
sari.suokas (at) klvl.fi

050 561 3752

Edunvalvonta ja verkostot,
hallinto ja talous