Hei, huomaa mut! -kampanja

Kuulovammaisella lapsella on oikeus olla ensisijaisesti lapsi. Yhteiskuntamme ei kuitenkaan mahdollista tätä yhdenvertaisesti kaikille kuulovammaisille lapsille. Monet heistä joutuvat edelleen vaatimaan omia oikeuksiaan.

”Hei, huomaa mut!” -kampanjan avulla haluamme muistuttaa kuulovammaisen lapsen oikeuksista ja tuoda esille niitä haasteita, joiden kanssa kuulovammaisten lasten perheet kamppailevat arjessaan.

”Kuurolla ja huonokuuloisella lapsella on oikeus tulla kuulluksi ja kommunikoida muiden kanssa yhdenvertaisesti. Hänellä on oikeus oppia, leikkiä ja olla osallisena yhteisössään. Siksi aikuisten on varmistettava, että lapsi saa tietoa ikäänsä sopivalla tavalla ja kunnioitettava lapsen oikeutta viestiä ja tulla ymmärretyksi omana itsenään.”

– Ari Haaranen, Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liiton puheenjohtaja.

Videolla kerrotaan ”Hei, huomaa mut!” -kampanjasta. Viittomakieli ja tekstitys.

Ajankohtaista

Lue 9.8. julkaisemamme mediatiedote kampanjasta ja kuulovammaisten lasten oikeuksista.

Lue 11.8. julkaistu kampanjakirje

Minkälaisia haasteita perheenne arjessa esiintyy?

Kartoitamme kyselyllä kuulovammaisten lasten perheiden arkea ja siinä esiintyviä haasteita. Kyselyssä esiin tulevia asioita nostamme esille yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja oman edunvalvonta- ja vaikuttamistyömme kehittämisessä. Tulokset julkaistaan myöhemmin tänä vuonna Hei, huomaa mut! -kampanjan toisessa osassa. Arvostamme suuresti, jos voit kertoa meille kokemuksistanne ja kohtaamistanne haasteista vastaamalla kyselyyn. Vastausaikaa on 22.8.2021 saakka.

Videolla kerrotaan kyselystä, jolla kartoitetaan kuulovammaisten lasten perheiden kohtaamia haasteita yhteiskunnassa. Viittomakieli ja tekstitys.

Jaa tarinasi ja vaikuta kanssamme!

Voit auttaa saamaan näkyvyyttä kuulovammaisten lasten oikeuksille jakamalla ”Hei huomaa mut!” -kampanjan viestejä sosiaalisessa mediassa. Jaa myös oma tarinasi liittyen kuulovammaisten lasten oikeuksiin ja esimerkiksi perheenne kohtaamiin epäkohtiin. Ota meihin yhteyttä, mikäli haluaisit julkaista tarinasi verkkosivuillamme tai vaikka järjestömme Nappi-lehdessä. Voit vaikuttaa myös jakamalla tarinasi ja kokemuksiasi oman someprofiilisi ja verkostosi kautta, tai esimerkiksi ottamalla yhteyttä paikalliseen tai valtakunnalliseen mediaan. Jos haluat, että liitto jakaa tarinasi tai lapsesi tarinan anonyymisti, se onnistuu myös. Meihin voi ottaa yhteyttä: toimisto@klvl.fi.

Kampanjaviesteissä käytämme mm. hastageja #heihuomaamut #lapsenoikeudet #klvlry #kuulovamma #osallisuus #yhdenvertaisuus