Tilaa esitteitä ja julkaisuja

Tapahtumakalenteri 2024

Voit tilata tämän vuoden tapahtumakalenterin tältä sivulta löytyvällä tilauslomakkeella tai vaihtoehtoisesti ladata sen .pdf-muodossa täältä.

Ensiaskeleet lapsen kuulomatkalle

Uusi esitteemme antaa tukea, vinkkejä ja neuvoja hiljattain kuulovammadiagnoosin saaneiden lasten vanhemmille erityisesti silloin, kun lapsen kuulonkuntoutuspolku ei ole vielä alkanut.

Vinkkejä harrastusten vetäjille

Vinkkejä harrastusryhmien vetäjille -opas on nimensä mukaisesti kätevä kompakti opas, joka kannattaa ottaa mukaan ja viedä oman lapsen harrastustoiminnan vetäjille tutustuttavaksi. Siitä löytyy selkeitä konkreettisia ohjeita kuulovammaisen lapsen huomioimiseen ja ohjaamiseen harrastustoiminnassa.

Vinkkivihko vanhemmille

Vinkkivihko vanhemmille

Vinkkivihko vanhemmille on tehty vastaamaan kuulovammaisen lapsen vanhempien tiedontarpeeseen. Siihen on koottu keskeisimpiä tietoja eri kuulovammatyypeistä, vastauksia ensitiedon saamisen jälkeisiin vanhempia mietityttäviin asioihin sekä tietoa harrastamisesta, päivähoidosta ja kouluun liittyvistä asioista siihen saakka, kun lapsi aloittaa koulun.

Tilaa esitteitä

Voit tilata tilata yllä olevia esitteitä ja muita esitteitämme oheisella lomakkeella maksutta. Tilausmäärä on yksi kappale / esite. Tilaus on maksuton.

Lääkäriasemille, sairaaloihin, terveyskeskuksiin, oppilaitoksiin ja Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liiton jäsenyhdistyksiin lähetämme tarvittaessa suuremman määrän esitteitä. Lomakkeella ilmoitetut kappalemäärät ovat tällöin toivomuksia. Käymme tilaukset läpi tapauskohtaisesti.

Suurissa tilauksissa ja epäselvissä tilanteissa voit ottaa myös yhteyttä Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liiton toimistoon: toimisto (at) klvl.fi.

Muskotin puuhakirja

Muskotin puuhakirja

Muskotin puuhakirja on noin 4–8-vuotiaille lapsille suunnattu tarinallinen tehtäväkirja, jonka pääosassa seikkailee kuulokojetta käyttävä Muskotti-kissa.

Tehtäväkirjan tarinassa Muskotti ratkaisee yhdessä eläinystäviensä kanssa pesästä pudonneen pöllönpoikasen ongelman. Tehtäväkirjan tarinan arvoja ovat ilo, vertaisuus, yhteistyö ja ystävyys. Värityskuvien lisäksi puuhakirjassa on hoksaamistaitoja vaativia tehtäväsivuja. Muskotti on reilu kaveri, tutustu häneen nyt!

Puuhakirjan ovat laatineet graafinen suunnittelija Elina Penninkangas ja toimittaja Jukka Vuorio.

Muskotin puuhakirjaa voi tilata oheisella lomakkeella. Puuhakirjan hinta on 5 € ja tilaukseen lisätään postikulut 2 €.


Lastenohjaustyön ideakansio

Iida Heinämäen toimittama Lastenohjaustyön ideakansio on 104-sivuinen tuhti toimintapaketti kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville.

Lastenohjaustyön ideakansio on tarkoitettu Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liiton tapahtumissa, kursseilla, leireilleä sekä jäsenyhdistysten tilaisuuksissa työskentelevien ohjaajien avuksi. Ideakansio sisältää erilaisia leikkejä ja menetelmiä toimintaan, jossa on kuulovammainen lapsi tai nuori.

Kansio on jaettu kolmeen osioon. Ensimmäinen osio sisältää tutustumiseen ja ryhmäytymiseen liittyviä harjoituksia sekä muita leikkejä. Ensimmäistä osiota kannattaa hyödyntää erityisesti kurssien, tapahtumien ja leirien lastenohjausken aloitustilanteessa. Oppaan toisesta osiosta löydät luovia ja toiminnallisempia menetelmiä, ja kolmannesta osiosta pieniä lapsia varten tarkoitettuja leikkejä.

Omille vastuuohjaajillemme annamme ideakansion maksutta. Oppaan voit tilata ohjeisella lomakkeella hintaan 12 € ja tilaukseen lisätään postikulut 2 €.

Tilaa Lapsiemme yhdistämät -historiikki

KLVL ry perustettiin vuonna 1963 Tampereella, kun kuulovammaisten lasten vanhemmat ja muut kuulovammaisten lasten asiasta kiinnostuneet kokosivat voimansa edistääkseen kuulovammaisten lasten asioita. Lapsiemme Yhdistämät -kirja kertoo elävästi liittomme värikkäistä vaiheista ja niistä muutoksista, joita kuulovammaisen lapsen ja perheen asemassa on 50 vuoden aikana tapahtunut. Tunne menneisyys, niin ymmärrät nykyisyyttä!

Kirja tarjoaa mielenkiintoista lukemista perheille, isovanhemmille ja muillekin läheisille. Osta vaikkapa lahjaksi tai vinkkaa meille lähikirjastosi nimi ja osoite, niin tiedustelemme, onko heillä mahdollisuutta tehdä tilausta.

Tee tilaus: toimisto (at) klvl.fi