Meistä

KLVL on valtakunnallinen järjestö, joka tarkoitettu kaikille perheille, joissa on kuulovammainen lapsi tai nuori. Liitto tarjoaa vertaistoimintaa kuulovammaisten lasten perheille, huolehtii edunvalvonnasta sekä jakaa tietoa kuulovammaisuudesta kuulovammaisen lapsen lähipiirille ja viranomaisille. Kuulovammaisilla tarkoitetaan liiton toiminnassa lapsia ja nuoria, joilla on kuulovamma riippumatta kuulovamman asteesta tai laadusta.

Missio

Liitto on valtakunnallinen jäsenyhdistystensä keskusjärjestö, jonka tarkoituksena on kuulovammaisen lapsen tai nuoren perheen ja lähipiirin tukeminen. Tätä toteutetaan tarjoamalla vertaistoimintaa, välittämällä tietoa ja huolehtimalla edunvalvonnasta.

Visio

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto edistää kaikkien kuulovammaisten lasten oikeutta laadukkaaseen ja tasa-arvoiseen elämään. Liitto toimii perheiden asiantuntijuuden kokoajana ja lisää kuulovammatietoisuutta yhteiskunnassa.

VITA arvomme

Vertaisuus
Vertaisuuden keskiössä on perheiden hyvinvointi. Vertaisuuden arvostaminen näkyy kokemusten ja kokemustarinoiden jakamisena sekä kokemusasiantuntijuuden hyödyntämisenä.

Ilo
Ilo on jotakin, joka on jaettavissa toisille. Ilossa yhdistyvät yhdessä tekemisen me-hengen voima ja aito välittäminen.

Tasa-arvoisuus
Tasa-arvoisuus tarkoittaa erilaisuuden hyväksymistä. Kaikkia kohdellaan samalla tavalla huolimatta kuulovammadiagnoosista tai perheiden omista valinnoista.

Avoimuus
Avoimuus pitää sisällään läpinäkyvyyden, suvaitsevaisuuden ja moniarvoisuuden. Asioihin suhtaudutaan avarakatseisesti ja perheitä kuunnellaan herkällä korvalla. Avoimuuteen kuuluu myös rohkeus kokeilla uutta.

Historia

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry perustettiin vuonna 1963 kuulovammaisten lasten vanhempien ja muiden kuulovammaisten lasten asiasta kiinnostuneiden toimesta. Sen verran paljon on ehtinyt tapahtua 50 vuodessa, että aiheesta kirjoitettiin kokonainen kirja. Lapsiemme yhdistämät- kirja kertoo kuulovammaisten lasten perheiden tarinaa sekä liiton historiaa vuosilta 1963-2013.

KLVL ry:n toimisto sijaitsee Helsingissä, Valkeassa Talossa. Ota rohkeasti yhteyttä tai tule käymään, yhteystietomme löydät sivun alalaidasta. Toimimme kattojärjestönä 12 eri puolilla Suomea toimiville jäsenyhdistyksille, jotka tarjoavat perheille monenlaista toimintaa paikallisesti. Oman kotiseutusi tapahtumista ja lähimmistä yhdistyksistä löydät lisätietoa Jäsenyhdistykset-sivuilta. KLVL on jäsenenä noin 700 perhettä.

Kaikkien jäsenyhdistysten toiminta pyörii täysin vapaaehtoisvoimin, jonka lisäksi KLVL ry:n hallitus koostuu vapaaehtoisista kuulovammaisten lasten vanhemmista. Vanhemmat tuovat toimintaan arvokasta kokemustietoa kuulovammaisen lapsen perheen arjesta, joka auttaa suuntaamaan toiminnan resursseja juuri sinne, missä tarve on suurin.