Tukea perheille

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry (KLVL) on tarkoitettu kaikille perheille, joissa on kuulovammainen lapsi tai nuori. Tarjoamme vertaistukea ja tapahtumia ympäri Suomen sekä tietoa ja edunvalvontaa.

Vertaistoimintaa

Vertaistoiminnan tavoitteena on tiedon, vertaistuen ja voimavarojen antaminen kuulovammaisten lasten perheiden arkeen, perheiden sosiaalisten verkostojen vahvistaminen sekä kuulovammaisten lasten perheiden tukeminen elämän nivelvaiheissa kuten varhaiskasvatuksen ja koulun aloituksessa. Perheitä autetaan sopeutumaan kulloiseenkin elämäntilanteeseen sekä tuetaan kuulovammaisten lasten ja nuorten osallisuutta, itsetuntoa ja identiteetin kehitystä. Vertaistoiminnalla mahdollistetaan kuulovammaisten lasten perheiden kohtaaminen, vertaisuuden kokemukset ja tiedon jakaminen.

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto järjestää monipuolisesti vertaistoimintaa ympäri Suomen – vertaisperheviikonloppuja ja tapahtumia koko perheelle sekä leirejä lapsille ja nuorille. Vertaistoimintaa järjestetään myös yhteistyössä muiden organisaatioiden kanssa tarjoten näin kuulovammaisten lasten perheille kattavasti erilaisia vertaiskohtaamisen mahdollisuuksia. Lisää vertaistoiminnastamme voit lukea täältä: https://www.klvl.fi/vertaistuki/

Avoin kaikille

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liiton toiminta on avointa kaikille, eikä jäsenyys ole edellytys tapahtumiin ja kursseille osallistuakseen. Jäsenyydessä on kuitenkin monia etuja, kuten Nappi-lehti kotiin toimitettuna neljä kertaa vuodessa. Tutustu Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liiton jäsenyyteen täällä.

Mistä saan lisätietoa kuulovammoista?

Sivuiltamme löydät lyhyen tiivistelmän yleisimmistä kuulovammoista ja niiden hoitomuodoista/apuvälineistä, mutta Kuuloavain.fi on portaali, jonka puoleen suosittelemme kääntymään. Sinne on kerätty tietoa ja tukea kuulovammaisten lasten vanhemmille. Oli kyse sitten koulunkäynnin aloittamisesta, sisaruudesta tai työelämästä, löydät kaikesta näistä tietoa Kuuloavaimesta.

Seuraavat tapahtumat

Kuulovammaisen lapsen koulupolku

3.-5.3.2023
Järjestäjä: KLVL ry
→ Lue lisää

Teini-ikä & yläkoulu -vertaisperhekurssi

24.-26.3.2023 | Piispala, Kannonkoski
Järjestäjä: KLVL ry
→ Lue lisää

Musaviikonloppu -vertaisperhekurssi

14.-16.4.2023 | Solvallan urheiluopisto, Espoo
Järjestäjät: KLVL ry ja LapCI ry
→ Lue lisää

Kevätperhepäivät 2023

6.-7.5.2023 | Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio
Järjestäjä: KLVL ry
→ Lue lisää

Kesäpäivät 2023

30.6.-2.7.2023 | Piispala, Kannonkoski
Järjestäjä: KLVL ry
→ Lue lisää

Vuorovaikutus & kaverisuhteet -vertaisperhekurssi

18.-20.8.2022 | Nuoriso- ja matkailukeskus Oivanki, Kuusamo
KLVL ry
→ Lue lisää

Kuulovamma & nepsy -vertaisperhekurssi

22.-24.9.2023 | Peurungan kylpylä, Laukaa
Järjestäjä: KLVL ry
→ Lue lisää

Lasten oma viikonloppu

13.-15.10.2023 | Nuorisokeskus Marttinen, Virrat
Järjestäjä: KLVL ry
→ Lue lisää

Nuorten Syysleiri 2023

20.-22.10.2023 | Laajis, Jyväskylä
Järjestäjät: KLVL ry, Kuuloliitto ry ja LapCI ry
→ Lue lisää

Syysperhepäivät 2023

18.-19.11.2023 | Kiipula, Turenki
Järjestäjä: KLVL ry
→ Lue lisää