Tukea perheille

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry (KLVL) on tarkoitettu kaikille perheille, joissa on kuulovammainen lapsi tai nuori. Tarjoamme vertaistukea ja tapahtumia ympäri Suomen sekä tietoa ja edunvalvontaa.

Vertaistoimintaa

Vertaistoiminnan tavoitteena on kuulovammaisten lasten perheiden sosiaalisen toimintakyvyn edistäminen eli vanhempien voimaantuminen ja arjen hallinnan parantaminen, perheiden sopeutuminen muuttuneeseen elämäntilanteeseen sekä perheiden sosiaalisten verkkojen vahvistaminen.

Vertaistoiminnan tehtävänä on mahdollistaa kuulovammaisten lasten perheiden kohtaaminen, vertaisuuden kokemukset ja tiedon jakaminen. Parhaiten nämä kohtaamiset syntyvät kasvokkaisissa tilanteissa, joissa perheet pääsevät tutustumaan toisiin samassa elämäntilanteessa oleviin. Erityisesti lapsille nämä kohtaamiset ovat arvokkaita, he kun eivät löydä vertaisiaan aikuisten tapaan internetistä.

Vertaistoiminnalla tarkoitetaan sellaisia tilaisuuksia, joissa KLVL on joko ainoana järjestäjänä tai toimii yhdessä muiden organisaatioiden kanssa tarjoten kuulovammaisten lasten perheille vertaiskohtaamisen mahdollisuuksia. Näitä tapahtumia ovat yksipäiväiset vertaisperhekurssit, vertaisperheviikonloput, tapahtumat – kuten kevätperhepäivät, syysperhepäivät ja kesäpäivät. Lisäksi järjestämme kesäleirin 7–12-vuotiaille lapsille.

Avoin kaikille

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liiton toiminta on avointa kaikille, eikä jäsenyys ole edellytys tapahtumiin ja kursseille osallistuakseen. Jäsenyydessä on kuitenkin monia etuja, kuten Nappi-lehti kotiin toimitettuna neljä kertaa vuodessa. Tutustu Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liiton jäsenyyteen täällä.

Mistä saan lisätietoa kuulovammoista?

Sivuiltamme löydät lyhyen tiivistelmän yleisimmistä kuulovammoista ja niiden hoitomuodoista/apuvälineistä, mutta Kuuloavain.fi on portaali, jonka puoleen suosittelemme kääntymään. Sinne on kerätty tietoa ja tukea kuulovammaisten lasten vanhemmille. Oli kyse sitten koulunkäynnin aloittamisesta, sisaruudesta tai työelämästä, löydät kaikesta näistä tietoa Kuuloavaimesta.