Päiväkodin johtajan vastaus Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitolle

Helsinkiläisen päivähoitoyksikkö Mestarin päiväkodin johtaja Taina Anttila toimitti vastauksensa Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitolle. Vastaus liittyy liiton tekemään kannanottoon sekä sen myötä Helsingin varhaiskasvatusviraston kanssa käytyihin neuvotteluihin.

KLVL vei varhaiskasvatusvirastolle muun muassa viestiä siitä, että kaikkia vanhempia ei ole informoitu tarvittavalla tavalla, kun Helsingin erityislasten päivähoitoryhmän siirrettiin Strömsinlahdesta Pitäjänmäen peruskouluun.

Anttilan vastauksessa todetaan, että kuulovammaisten lasten integroitu erityisryhmä Mansikat siirtyi elokuun alusta 2014 päiväkoti Strömsinlahdesta Pitäjänmäen peruskoulun yhteyteen päivähoitoyksikkö Mestarin yhdeksi lapsiryhmäksi. Ryhmä toimii osoitteessa Viinenkuja 6, 00370 Helsinki.

Mansikoiden ryhmä on kuulovammaisten integroitu erityisryhmä. Ryhmässä on viisi paikkaa kuulovammaisille lapsille. Kuulovammaiset lapset tulevat koko Helsingin alueelta ja perheet voivat hakea tarvittaessa lapselle kuljetusta päiväkotiin. Kuljetusta ei järjestetä  vanhemmille eikä sisaruksille. Ryhmässä työskentelee kaksi erityislastentarhanopettajaa, lastenhoitaja ja avustaja. Tällä hetkellä ryhmän erityisavustaja on äidinkieleltään viittomakielinen.

Ryhmässä tullaan järjestämään toimintavuoden aikana avoimet ovet ryhmän toiminnasta kiinnostuneille, heti kun ryhmän toiminta vakiintuu uusissa tiloissa.

Mansikoiden ryhmässä on tällä hetkellä kolme ns. tukilapsen /vertaislapsen paikkaa vapaana.

Hakeminen kyseiseen ryhmään tapahtuu päivähoitohakemuksella tai mikäli lapsi on jo Helsingin kaupungin päivähoidossa, siirtohakemuksella.

Päivähoitohakemuksessa alueeksi valitaan Helsinki Läntinen, varhaiskasvatusalueeksi Munkkiniemi-Pitäjänmäki ja päiväkodiksi valitaan pk Mestari . Lisätietoihin on hyvä mainita toive Mansikoiden ryhmästä ja että kyseessä on CODA lapsi. Koska toiminta tapahtuu koulun tiloissa toivotaan hakijan olevan 5-6 -vuotias helsinkiläinen.

Erityistä tukea tarvitsevien lasten hakuaika on toimintakaudelle 2015 -2016, huhtikuun 2015 loppuun mennessä

Lisätietoa aiheesta voi kysyä päiväkodin johtaja Taina Anttilalta, taina.anttila@hel.fi.