Mikrotia -vertaisperhekurssi

Kurssilla tarjotaan mukavan ohjelman parissa tietoa, arjen vinkkejä ja vertaisuuden mahdollisuuksia 0-17-vuotiaiden mikrotia –lasten perheille. Kurssi järjestetään yhteistyössä Kuuloliiton Harvinaiset –toiminnan kanssa.

Kenelle kurssi on suunnattu?

0-17-vuotiaiden mikrotia –lasten perheille.

Milloin ja missä?

6.-8.9.2024 Nuorisokeskus Marttinen, Virrat

Ohjelma

Kurssi alkaa perjantaina 6.9.2024 klo 11.30-12.00 ilmoittautumisella ja lounaalla ja päättyy sunnuntaina 8.9.2024 n. klo 13 lounaaseen.

Kurssilla jaetaan tietoa mikrotiasta ja sen kuntoutuksesta sekä tarjotaan mahdollisuuksia tutustua muihin mikrotia-lasten perheisiin mukavan ohjelman parissa. Aikuisille ohjelmassa on asiantuntijaluentoja, nuoren kokemuspuheenvuoro sekä ohjattu vertaiskeskustelu, jossa pääsette jakamaan kokemuksia ja vinkkejä arkeen. Aikuisten oman ohjelman ajan lapsille on ohjaajiemme kanssa hauskaa ikätasoista ohjelmaa, jonka parissa lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan ikätovereihin. Sunnuntaina on koko perheen yhteisen ohjelmanumeron vuoro.

Iltaisin on mahdollisuus rentoutua ja viettää mukavaa aikaa yhdessä mm. rantasaunoilla sekä puuhapajassa lautapelejä pelaillen ja askarrellen.

Kurssiohjelma:

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 6.8.2024. Osallistujat vahvistetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Etusijalla ovat perheet, joiden lapsilla mikrotia liittyy johonkin oireyhtymään, kuten Treacher Collinsin tai Goldenharin oireyhtymään.

Lisätiedot

Vertaistoiminnan koordinaattori Tarja Lindholm, s-posti: tarja.lindholm@klvl.fi, p. 050 3010 503

Jos mieleesi tulee kysyttävää, ole vain yhteydessä! Vastaamme viesteihin ja puheluihin pääsääntöisesti arkisin klo 9-16 välillä.

Maksaminen ja peruutusehdot

Hinta/omavastuu: 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta.

Hinta sisältää viikonlopun ohjelman ja aktiviteetit, lastenohjauksen merkittyinä aikoina, majoituksen ja täysihoidon kurssin aikana (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala), joiden yhteisarvo on noin 200 €/hlö. Ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijaluennot, kokemuspuheenvuorot, ohjatut vertaiskeskustelut, lasten ja nuorten oma ohjelma sekä perheiden yhteinen ohjelma.

Laskut lähetetään noin kaksi viikkoa ennen kurssia sähköpostitse. Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 21 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus.

Maksuvapautus
Perheet, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista KLVL:n tapahtumaan osallistumista, voivat hakea maksuvapautusta. Maksuvapautuksen saaneen osallistujan osallistumismaksun kustantaa liitto, Ragnar Ekbergin Säätiön myöntämän avustuksen turvin.

Maksuvapautukset myönnetään tapauskohtaisesti ja niitä on saatavilla rajoitetusti. Ehtona maksuvapautukselle on, että sitoutuu osallistumaan tapahtuman ohjelmaan kokonaisuudessaan.

Maksuvapautushakemus tulee lähettää kurssin/leirin/tapahtuman ilmoittautumisajan puitteissa. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tulleita hakemuksia ei käsitellä. Maksuvapautuspäätös lähetetään ilmoittautumisajan jälkeen, kun tapahtuman osallistujat vahvistetaan.

Hae maksuvapautusta (webropol.com)