Kuulovamma ja nepsy -vertaisperhekurssi

Kurssilla tarjotaan mukavan ohjelman parissa tietoa ja vertaisuuden mahdollisuuksia perheille, joiden lapsella on kuulovamman lisäksi neuropsykiatrisen kirjon piirteitä, kuten ADHD/ADD tai autismin kirjo. Kurssin teemana on lapsen ja perheen vuorovaikutus- ja tunnetaidot.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Kurssi on suunnattu perheille, joiden lapsella on kuulovamman lisäksi neuropsykiatrisen kirjon piirteitä, kuten autismin kirjon tai ADHD/ADD-piirteitä. Diagnoosia ei tarvitse olla, tarve ja halu osallistua riittää.

Milloin ja missä?

11.-13.10.2024 Kiipula, Turenki

Ohjelma

Kurssi alkaa perjantaina 11.10.2024 klo 16.30 ilmoittautumisella ja päivällisellä ja päättyy sunnuntaina 13.10.2024 n. klo 13 lounaaseen.

Kurssilla on paljon mukavaa ja hyödyllistä ohjelmaa koko perheelle. Kurssilla tarjotaan tietoa ja arjen vinkkejä nepsy-lapsen tunnetaitojen ja perheen sisäisen vuorovaikutuksen vahvistamiseksi. Kurssin ohjelmassa on aikuisille asiantuntijaluentoja, nuoren kokemuspuheenvuoro sekä ohjattu vertaiskeskustelu, jossa pääsette jakamaan kokemuksia ja vinkkejä arkeen.

Aikuisten oman ohjelman ajan lapsille on ohjaajiemme kanssa hauskaa ikätasoista ohjelmaa, jonka parissa lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan ikätovereihin. Lasten ja nuorten ohjelmassa on mm. liikuntaleikkejä, mini- ja frisbeegolfia sekä seikkailu-/aktiivipuisto.

Koko perheelle on luvassa yhteinen vuorovaikutustyöpaja. Iltaisin on mahdollisuus tutustua muihin kuulovammaisten lasten perheisiin rennon yhdessäolon merkeissä, liikuntasalissa pelaillen sekä puuhapajassa mm. taiteilun ja lautapelien parissa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.9.2024. Osallistujat vahvistetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Voit lukea lisää ilmoittautumisesta ja etusijaperusteista täältä.

Lisätiedot

Vertaistoiminnan koordinaattori Tarja Lindholm, s-posti: tarja.lindholm@klvl.fi, p. 050 3010 503

Jos mieleenne tulee kysyttävää, autamme mielellämme! Vastaamme viesteihin ja puheluihin pääsääntöisesti arkisin klo 9-16 välillä.

Maksaminen ja peruutusehdot

Hinta/omavastuu: KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta.

Hinta sisältää viikonlopun ohjelman ja aktiviteetit, lastenohjauksen merkittyinä aikoina, majoituksen ja täysihoidon (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala), joiden yhteisarvo on noin 200 €/hlö. Ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijaluennot, kokemuspuheenvuorot, lasten ja nuorten oma ohjelma sekä perheiden yhteinen ohjelma.

Laskut lähetetään noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostitse. Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 21 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus.

Maksuvapautus
Perheet, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista KLVL:n tilaisuuksiin osallistumista, voivat hakea maksuvapautusta. Maksuvapautuksen saaneen osallistujan osallistumismaksun kustantaa liitto, Ragnar Ekbergin Säätiön myöntämän avustuksen turvin.

Maksuvapautukset myönnetään tapauskohtaisesti ja niitä on saatavilla rajoitetusti. Ehtona maksuvapautukselle on, että sitoutuu osallistumaan ohjelmaan kokonaisuudessaan.

Maksuvapautushakemus tulee lähettää ilmoittautumisajan puitteissa. Täytäthän myös ilmoittautumislomakkeen samalla. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tulleita hakemuksia ei käsitellä. Maksuvapautuspäätös lähetetään ilmoittautumisen vahvistamisen yhteydessä.

Hae maksuvapautusta (webropol.com)