Keskivaikeasti kuulovammaisten lasten perheiden vertaisperhekurssi

Kurssilla tarjotaan mukavan ohjelman parissa tietoa ja vertaistukea 0-17-vuotiaiden keskivaikeasti kuulovammaisten lasten perheille – harrastuksiin, kaverisuhteisiin sekä itsetunnon ja identiteetin tukemiseen.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Keskivaikeasti kuulovammaisten 0-17-vuotiaiden lasten perheille.

Milloin ja missä?

pe 26.- su 28.1.2024 Hotelli Siuntio, Siuntio

Ohjelma

Kurssin teemana on tieto, arjen vinkit ja vertaistuki keskivaikeasti kuulovammaisten lasten perheille. Kurssilla jaetaan hyödyllistä tietoa arkeen, kuten harrastuksiin ja kuulon apuvälineiden käyttöön sekä käsitellään kaveritaitojen ja itsetunnon tukemista. Viikonlopun aikana on paljon mukavaa ohjelmaa sekä vertaistuen mahdollisuuksia koko perheelle.

Kurssilla on sekä koko perheelle yhteistä ohjelmaa että omaa ohjelmaa aikuisille, lapsille ja nuorille. Perjantaina aloitamme koko perheen kesken tutustuen. Lauantaina aikuisille ohjelmassa on asiantuntijaluentoja, nuoren kokemuspuheenvuoro sekä ohjattu vertaiskeskustelu, jossa pääsette jakamaan kokemuksia ja vinkkejä. Koko perheelle on luvassa yhteinen harrastuspaja, jossa pääsette kokeilemaan erilaisia lajeja ja saatte vinkkejä kuulovammaisena harrastamiseen.

Ohjaajamme huolehtivat lapsista ja nuorista aikuisten oman ohjelman ajan. Lapsille ja nuorille on mukavaa ikätasoista ohjelmaa, jonka parissa he pääsevät tutustumaan muihin kuulovammaisiin lapsiin sekä heidän sisaruksiinsa. Ohjauksessa lapset harjoittelevat itsenäistymistä ja kaveritaitoja leikkien ja aktiviteettien avulla.

Iltaisin on mahdollisuus viettää rentoa vapaa-aikaa yhdessä muiden perheiden kanssa mm. puuhapajassa, vaikkapa lautapelejä pelaillen. Lauantai-illalla on myös mahdollisuus saunoa ja pulahtaa uimaan uima-allasosastolla. Sunnuntaina on luvassa koko perheelle yhteistä hauskaa yllätysohjelmaa!

Kurssi alkaa perjantaina klo 16.30-17 ilmoittautumisella ja päättyy sunnuntaina n. klo 13 lounaaseen.

Kurssiohjelma:

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 17.12.2023. Voit lukea lisää ilmoittautumisesta ja etusijaperusteista täältä.

Osallistujavahvistukset ja tiedot mahdollisesta jonopaikasta on lähetetty ilmoittautuneille 18.12.2023 ja tervetulokirje 17.1.2024. Mikäli et ole saanut viestejä, tarkistathan ystävällisesti myös roskapostisi. Tarvittaessa ole yhteydessä meihin, toimisto@klvl.fi.

Lisätiedot

Vertaistoiminnan koordinaattori Tarja Lindholm, s-posti: tarja.lindholm@klvl.fi, p. 050 3010 503

Jos mieleesi tulee kysyttävää, ole vain yhteydessä! Vastaamme viesteihin ja puheluihin pääsääntöisesti arkisin klo 9-16 välillä.

Maksaminen ja peruutusehdot

Hinta/omavastuu: KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta.

Hinta sisältää viikonlopun ohjelman ja aktiviteetit, lastenohjauksen merkittyinä aikoina, majoituksen ja täysihoidon kurssin aikana (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala), joiden yhteisarvo on noin 250 €/hlö. Ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijaluennot, kokemuspuheenvuorot, ohjatut vertaiskeskustelut, lasten ja nuorten oma ohjelma sekä perheiden yhteinen ohjelma.

Laskut lähetetään noin kaksi viikkoa ennen kurssia sähköpostitse. Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 21 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus.