Peruttu: Kaksi kieltä – kielenkehitys ja vuorovaikutus

Huom! Kurssi on peruttu.

Kurssin teemana on kaksikielisyys, kun kielinä ovat viittomakieli ja puhuttu kieli. Kurssilla tarjotaan tietoa puhe- ja viittomakielen kehityksestä sekä käytännön vinkkejä kaksikielisyyden tukemiseen. Viikonlopun aikana on luvassa paljon tietoa ja vertaistukea.

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Kurssi on suunnattu kaikkien kuulovammaisten lasten perheille, jotka ovat kiinnostuneita puhe- ja viittomakielen kehityksestä. Kurssille ovat etusijalla ensikertalaiset.

Milloin ja missä?

10.-12.9.2021 Linnasmäki, Turku

Ohjelma

Kurssi on peruttu.

Viikonlopun aikana on omaa ohjelmaa aikuisille, lapsille ja nuorille sekä paljon vertaistuen mahdollisuuksia perheiden yhteisen ohjelman parissa.

Ohjelmassa on aikuisille kaksi luentoa, kuulovammaisen nuoren kokemuspuheenvuoro ja vertaiskeskustelu. Luennoilla käsitellään puhe- ja viittomakielen kehitystä rinnakkain ja annetaan käytännön vinkkejä kaksikielisyyden tukemiseen. Luennoitsijoina kurssilla on tutkijatohtori Laura Kanto Jyväskylän yliopistosta sekä pitkän uran viittoma- ja kaksikielisten parissa tehnyt Irja Seilola. Lastenohjaajamme huolehtivat lapsista ja nuorista aikuisten oman ohjelman ajan.

Lapsille ohjelmassa on mm. kokkikoulu ja muuta mukavaa ikätasoista, lastenohjaajiemme suunnittelemaa puuhaa. Nuoret pääsevät pomppimaan Trampolin Parkiin ja tekemään videoita. Lauantai-illalla on mahdollisuus käydä uimassa ja saunomassa. Sunnuntaina koko perheelle on luvassa viittomiin tutustumista, aiheena syksyn retket ja leikit sekä loppuhuipennuksena retki Turun linnaan. Tervetuloa mukaan!

Kurssi alkaa perjantaina 10.9.2021 klo 16.30 ja päättyy sunnuntaina 12.9.2021 n. klo 15.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Maksaminen ja peruutusehdot

Hinta: KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta.

Hinta sisältää viikonlopun ohjelman, majoituksen ja täysihoidon (kaksi lounasta, välipalan, kaksi päivällistä), joiden yhteisarvo on noin 250 €/hlö.

Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 14 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärintodistus.