Vuorovaikutustaidot & kaverisuhteet -vertaisperhekurssi

Kurssilla käsitellään kuulovammaisen lapsen ja nuoren vuorovaikutustaitojen ja kaverisuhteiden tukemista asiantuntijaluentojen, vertaiskeskustelun ja perheiden yhteisen ohjelman parissa. Lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan vertaisiinsa mukavan ikätasoisen ohjelman parissa.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Kurssi sopii kaikkien kuulovammaisten lasten perheille.

Milloin ja missä?

Huom! Kurssi on valitettavasti peruttu.

Ohjelma

Tule mukaan nauttimaan kesästä yhdessä muiden kuulovammaisten lasten perheiden kanssa! Kurssilla on luvassa paljon mukavaa ohjelmaa koko perheelle sekä hyödyllistä tietoa kaverisuhteiden tukemisesta. Kurssilla on myös omaa ohjelmaa aikuisille, lapsille ja nuorille.

Lauantaina aikuisille on ohjelmassa asiantuntijaluentoja ja kokemuspuheenvuoroja kuulovammaisten lasten ja nuorten vuorovaikutustaitojen ja kaverisuhteiden tukemisesta. Ohjatussa vertaiskeskustelussa pääsette jakamaan kokemuksia ja vinkkejä arkeen. Luennoitsijana ja kurssinvetäjänä toimii kasvatustieteiden tohtori Maarit Lasanen.

Lapsille ja nuorille on ohjausta aikuisten oman ohjelman ajan. Lasten ja nuorten ohjelmassa on mm. Selviytyjät -seikkailu Kuusamon luonnossa! Perheen pienemmille mukavaa ikätasoista puuhaa. Lasten ja nuorten ohjelman keskiössä ovat muihin kuulovammaisiin lapsiin tutustuminen ja kaveritaitojen tukeminen hauskan ohjelman parissa.

Iltaisin koko perheellä on mahdollisuus nauttia kesäillasta rantasaunalla ja viettää leppoisaa vapaa-aikaa muihin kuulovammaisten lasten perheisiin tutustuen. Sunnuntaina koko perheelle on luvassa luontoseikkailu, jonka parissa myös tunnetaidot tulevat tutuksi.

Kurssi alkaa perjantaina 18.8.2023 klo 16.30 ja päättyy sunnuntaina 20.8.2023 n. klo 13.00.

Tervetuloa mukaan!

Kurssiohjelma:

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Maksaminen ja peruutusehdot

Hinta/omavastuu: KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta. Hinta sisältää viikonlopun ohjelman, majoituksen ja täysihoidon (aamupalan, kaksi lounasta, välipalan, kaksi päivällistä, iltapalan), joiden yhteisarvo on noin 250 €/hlö. Laskut lähetetään noin kaksi viikkoa ennen kurssia sähköpostitse.

Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 21 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus.

Maksuvapautuksen hakeminen

Perheet, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista KLVL:n tapahtumaan osallistumista, voivat hakea maksuvapautusta. Maksuvapautuksen saaneen osallistujan osallistumismaksun kustantaa liitto. Maksuvapautukset myönnetään tapauskohtaisesti, ja niitä on saatavilla rajoitetusti. Ehtona maksuvapautukselle on myös se, että sitoutuu osallistumaan tapahtuman ohjelmaan kokonaisuudessaan.

Haethan maksuvapautusta tapahtuman tai kurssin ilmoittautumisajan puitteissa. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tulleita hakemuksia ei valitettavasti voida enää käsitellä. Hakeneille lähetetään tieto päätöksestä kun osallistujat tapahtumaan vahvistetaan.