Vuorovaikutustaidot & kaverisuhteet -vertaisperhekurssi

Kurssilla käsitellään kuulovammaisen lapsen ja nuoren vuorovaikutustaitojen ja kaverisuhteiden tukemista asiantuntijaluentojen, vertaiskeskustelun ja perheiden yhteisen ohjelman parissa.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Kaikkien kuulovammaisten lasten perheille

Milloin ja missä?

18.-20.8.2023 Nuoriso- ja matkailukeskus Oivanki, Kuusamo

Ohjelma

Tule mukaan nauttimaan Lapin kesästä yhdessä muiden kuulovammaisten lasten perheiden kanssa! Kurssilla on luvassa paljon mukavaa ja hyödyllistä ohjelmaa koko perheelle. Kurssilla on omaa ohjelmaa aikuisille ja lapsille sekä koko perheelle yhteistä ohjelmaa.

Perjantaina koko perhe pääsee tutustumaan muihin kuulovammaisten lasten perheisiin leikkien parissa. Lauantaina aikuisille on ohjelmassa asiantuntijaluentoja ja kokemuspuheenvuoroja kuulovammaisten lasten ja nuorten vuorovaikutustaitojen ja kaverisuhteiden tukemisesta. Ohjatussa vertaiskeskustelussa pääsette jakamaan kokemuksia ja vinkkejä arkeen. Luennoitsijana ja kurssinvetäjänä toimii kasvatustieteiden tohtori Maarit Lasanen.

Lapsille ja nuorille on ohjausta aikuisten oman ohjelman ajan. Lasten ja nuorten ohjelman keskiössä ovat muihin kuulovammaisiin lapsiin tutustuminen ja kaveritaitojen tukeminen hauskan ohjelman parissa. Lapsille ja nuorille luvassa päivän aikana mm. jännittäviä seikkailuja & selviytymistaitoja Kuusamon luonnossa sekä mini- ja frisbeegolfia. Perheen pienemmille mukavaa ikätasoista puuhaa.

Iltaisin koko perheellä on mahdollisuus nauttia kesäillasta rantasaunalla ja viettää leppoisaa vapaa-aikaa muihin kuulovammaisten lasten perheisiin tutustuen. Sunnuntaina koko perhe pääsee nauttimaan yhteisestä luontoseikkailusta, jonka parissa myös tunnetaidot tulevat tutuksi.

Kurssi alkaa perjantaina 18.8.2023 klo 16.30 ja päättyy sunnuntaina 20.8.2023 n. klo 13.

Kurssiohjelma:

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 2.7.2023.

Osallistujat vahvistetaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Maksaminen ja peruutusehdot

Hinta/omavastuu: KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta. Hinta sisältää viikonlopun ohjelman, majoituksen ja täysihoidon (aamupalan, kaksi lounasta, välipalan, kaksi päivällistä, iltapalan), joiden yhteisarvo on noin 250 €/hlö. Laskut lähetetään noin kaksi viikkoa ennen kurssia sähköpostitse.

Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 21 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus.

Maksuvapautuksen hakeminen

Perheet, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista KLVL:n tapahtumaan osallistumista, voivat hakea maksuvapautusta. Maksuvapautuksen saaneen osallistujan osallistumismaksun kustantaa liitto. Maksuvapautukset myönnetään tapauskohtaisesti, ja niitä on saatavilla rajoitetusti. Ehtona maksuvapautukselle on myös se, että sitoutuu osallistumaan tapahtuman ohjelmaan kokonaisuudessaan.

Haethan maksuvapautusta tapahtuman tai kurssin ilmoittautumisajan puitteissa. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tulleita hakemuksia ei valitettavasti voida enää käsitellä. Hakeneille lähetetään tieto päätöksestä kun osallistujat tapahtumaan vahvistetaan.