Varhaiskasvatus, esikoulu ja koulun aloitus –vertaisperhekurssi

Kurssin teemana on kuulovammaisen lapsen varhaiskasvatus, esikoulu ja koulun aloitus.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Kurssi on suunnattu alle kouluikäisten sekä esi-ja alkuopetusikäisten huonokuuloisten ja kuurojen lasten perheille.

Milloin ja missä?

8.-10.4.2022 Peurungan kylpylä, Laukaa

Kurssilla on koko perheelle yhteistä ohjelmaa sekä omaa ohjelmaa aikuisille, lapsille ja nuorille. Aikuisille on ohjelmassa kaksi luentoa, kokemuspuheenvuoro ja ohjattu vertaiskeskustelu. Luennoilla käsitellään kuulovammaisen lapsen kasvun ja kehityksen tukemista varhaiskasvatuksessa ja esikoulussa sekä kouluun siirryttäessä.

Vanhempien oman ohjelman aikana ohjaajamme pitävät huolta lapsista ja nuorista ja järjestävät heille mukavaa, ikätasoista puuhaa. Viikonlopun aikana perheet pääsevät tutustumaan toisiinsa koko perheelle suunnatun ohjelman parissa ja iltaisin aikaa vapaamuotoisesti yhdessä viettäen. Iltaisin voi vaikkapa nauttia Peurungan kylpylän palveluista!

Kurssi alkaa perjantaina klo 16.30 ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään 6.3.2022.

Vahvistamme osallistujat ilmoittautumisajan päätyttyä. Kurssille ovat etusijalla ensikertalaiset ja tämän jälkeen perheet, jotka eivät ole osallistuneet KLVL:n lähitilaisuuksiin vuoden 2021 aikana. Loput paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssille otetaan 8-10 perhettä.

Maksaminen ja peruutusehdot

KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta. Laskut lähetetään sähköpostiin noin kaksi viikkoa ennen kurssia. Hinta sisältää viikonlopun ohjelman, majoituksen ja täysihoidon (aamupalan, kaksi lounasta, välipalan, kaksi päivällistä), joiden yhteisarvo on noin 250 €/hlö. Laskut lähetetään noin kaksi viikkoa ennen kurssia sähköpostitse.

Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 21 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairas-tai karanteenitapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus.

Maksuvapautuksen hakeminen

Perheet, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista KLVL:n tapahtumaan osallistumista, voivat hakea maksuvapautusta. Maksuvapautuksen saaneen osallistujan osallistumismaksun kustantaa liitto. Maksuvapautukset myönnetään tapauskohtaisesti, ja niitä on saatavilla rajoitetusti.

Haethan maksuvapautusta tapahtuman tai kurssin ilmoittautumisajan puitteissa. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tulleita hakemuksia ei valitettavasti voida enää käsitellä.