Turvallisesti kohti Kesäpäiviä

Kesäpäivät on vuosittainen kohokohtamme kesäkuun lopussa. Tapahtuma järjestetään tänäkin vuonna Piispalassa, joka on suosittu luonto-, liikunta- ja matkailukohde luonnon keskellä Keski-Suomessa, Kivijärven rannalla. Kesäpäivillä vallitsee iloinen meininki innostavassa hengessä ja viikonloppu painottuu erityisesti perheiden yhteiselle ajalle ja hauskalle tekemiselle.

Osallistumismaksu kattaa kaiken majoituksesta ruokailuihin ja tapahtuman ohjelmasisältöön. Kesäpäivät on suunnattu kaikenikäisten kuulovammaisten lasten perheille ja heidän lähipiirilleen.

Vuoden 2020 Kesäpäivien teemana on fantasia. Tapahtuma järjestetään suunnitellusti 26.–28.6.2020. Tätä hyvän mielen kesänautintoa ei kannata jättää välistä! Ilmoittautua voi 7.6.2020 saakka.

Tämän videon kautta voit tutustua Piispalan maisemiin etukäteen!

Tapahtuman turvallisuus poikkeustilanteessa

Elämme tällä hetkellä poikkeustilanteessa ja ymmärrämme, että monia arveluttaa kesällä järjestettävien tapahtumien turvallisuus. Teemme tiivistä yhteistyötä Piispalan kanssa, jotta voimme toteuttaa Kesäpäivät kaikille mahdollisimman turvallisesti. Tapahtumaan otetaan tällä kertaa mukaan normaalia pienempi joukko. Mukaan mahtuu henkilökuntamme lisäksi 47 henkilöä, mikä tarkoittaa meidän tapahtumissa tyypillisesti noin kymmentä perhettä.

Haluammekin kertoa teille toimenpiteistä, joilla pyrimme tarjoamaan kaikille osallistujille rentouttavan ja turvallisen viikonlopun KLVL:n Kesäpäivillä.

  1. Majoituksia on väljennetty ja Piispalassa olevat ryhmät pidetään erillään. Kesäpäiväviikonloppuna Piispalassa on KLVL:n ryhmän lisäksi ainoastaan pari muuta pientä ryhmää, jotka pidetään koko ajan erillään meistä. Osallistujamme majoittuvat paritaloissa ja rivitaloissa, joihin kaikkiin käynti on oman ulko-oven kautta. Isoille perheille otetaan kokonainen paritalo käyttöön tarvittaessa. Pyydämme perheitä ottamaan omat liinavaatteet mukaan, mutta toki tarvittaessa ne saa myös Piispalasta. Piispalassa mahdollisesti yöpyville yksityisasiakkaille/mökkeilijöille ei tarjota ruokailupalveluita, eikä heillä ole pääsyä niihin tiloihin, joissa KLVL:n ohjelma järjestään.
  2. Jokaisella Piispalassa olevalla ryhmällä on oma ruokailuaika. Ruokalan ulko-ovi pidetään kiinni ruokailuvuoron ajan eikä muita ryhmiä päästetä silloin sisälle. Pöydät sijoitetaan väljästi neljän hengen pöytäryhmiin erille toisistaan. Pihalle tuodaan myös teltta, jonka sisälle järjestetään ruokailupöytiä väljästi, mikäli haluaa ruokailla ulkoilmassa. Iltapala annetaan ruokalasta mukaan tai tuodaan tarjolle toiseen tilaan.
  3. Ohjelmassa vältetään ison ryhmän tuomista kerralla saman tilaan ja suositaan ulkoilmassa järjestettävää toimintaa. Rastiradoilla kuljetaan perhekunnittain. Piispalan luonto, pelikentät, parkour-rata ja maastoseikkailuradat yms. ovat käytettävissä omatoimiseen aktiviteettiin koko viikonlopun ajan. Saunatupia on kaksi, joista molemmista pääsee kahteen eri sähkölämmitteiseen saunaan. Lisäksi käytössä on ns. perinnesauna, joka on omassa tilassaan. Saunavuorot suunnitellaan perhekunnittain, jotta niissä pääsee kulkemaan väljästi ja turvallisesti.
  4. Piispalan henkilökunta välttää kontaktia paikalla olevien ryhmien kanssa. Piispalan kahvila ja vastaanotto ovat auki rajoitetusti. Kahvilasta voi kuitenkin ostaa ulos tuotteita. KLVL:n oma henkilökunta vastaa huoneiden jaosta ja ryhmänsä vastaanottamisesta.
  5. Sairastuminen ennen tapahtumaa tai sen aikana. Tapahtumaan ei voi osallistua, jos perheen jäsenellä esiintyy flunssan tai koronan oireita tapahtumaa edeltävinä päivinä tai tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Sairastumisen vuoksi osallistumisen peruuttaville perheille palautetaan osallistumismaksu täysimääräisenä. Jos tapahtuman aikana joku alkaa oireilemaan, ei hänen perheensä voi enää jatkaa ohjelmaan osallistumista. Piispala on ollut yhteydessä paikalliseen terveysviranomaiseen ja heillä on toimintaohjeet, joilla oireileva henkilö ja hänen perheensä saadaan hoidon piiriin ja turvallisesti kotimatkalle välttäen samalla muiden tapahtumaan osallistuvien altistamista tartunnalle.

Näiden toimenpiteiden lisäksi tapahtumalle on luotu yksityiskohtainen turvallisuussuunnitelma ja sekä lastenohjaajat että osallistujat ohjeistetaan vielä erikseen lähempänä tapahtumaa. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeita ja päivitämme suunnitelmiamme heidän ohjeistuksen mukaisesti.

Huolellisen suunnittelun ansiosta uskomme vahvasti, että voimme järjestää turvallisen ja hauskan vertaisviikonlopun Piispalan upeissa puitteissa, ja odotamme innolla, että näemme teidät Kesäpäivillä. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja Kesäpäivistä sekä ilmoittautumisohjeet löydät tapahtumasivuilta.