Teini-ikä & yläkoulu -vertaisperhekurssi

Kurssilla jaetaan tietoa teini-ikään ja yläkouluun siirtymiseen liittyen sekä tarjotaan mahdollisuuksia vertaistukeen ja kokemusten vaihtoon niin vanhemmille kuin nuorille.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Teini-ikäisten kuulovammaisten nuorten ja sitä lähestyvien perheille

Milloin ja missä?

24.-26.3.2023 | Piispala, Kannonkoski

Ohjelma

Kurssilla on luvassa paljon mukavaa ohjelmaa koko perheelle – nuorille, lapsille ja vanhemmille!

Nuoret pääsevät tutustumaan vertaisiinsa oman ohjelmansa parissa ja käsittelemään kurssin teemoja itse huonokuuloisten ohjaajiemme kanssa. Nuorille on luvassa mm. neulanreikäkamerapaja, liikuntatuokio ja ohjaajiemme suunnittelemaa hauskaa ohjelmaa. Nuoremmille sisaruksille on ohjelmassa mm. kankaanpainantaa ja muuta mukavaa ikätasoista puuhaa, jonka parissa aika rientää ikätovereiden kanssa leikkien. Perheen pienemmistä ohjaajamme huolehtivat heidän tarpeidensa mukaisesti.

Aikuisille on ohjelmassa kuntoutusohjaaja Maarit Rusasen ja kuulovamma-alan asiantuntija Irja Seilolan luennot sekä kokemuspuheenvuoroja, joiden aiheina ovat kuulovammainen oppilas yläkoulussa sekä itsetunnon, identiteetin, itsenäistymisen ja kaverisuhteiden tukeminen. Vanhemmat pääsevät myös jakamaan kokemuksiaan ja arjen vinkkejä toistensa kanssa ohjatussa vertaiskeskustelussa. Lapsille ja nuorille on ohjausta aikuisten oman ohjelman ajan.

Iltaisin on mahdollisuus viettää mukavaa, leppoisaa vapaa-aikaa rantasaunan löylyistä nauttien tai liikuntasalissa pelaillen. Kurssin päätteeksi sunnuntaina on vielä luvassa curling-kisailua koko perheelle! Aivan pienimmät voivat vaihtoehtoisesti nauttia pulkkamäestä vanhempien kanssa.

Kurssi alkaa perjantaina 24.3.2023 klo 16.30 ja päättyy sunnuntaina 26.3.2023 n. klo 13.

Kurssiohjelma:

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 19.2.2023.

Osallistujat vahvistetaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Maksaminen ja peruutusehdot

Hinta/omavastuu: KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta. Hinta sisältää viikonlopun ohjelman, majoituksen ja täysihoidon kurssin aikana (aamupala, kaksi lounasta, välipala, kaksi päivällistä, iltapala), joiden yhteisarvo on noin 250 €/hlö. Laskut lähetetään noin kaksi viikkoa ennen kurssia sähköpostitse.

Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 21 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus.