Kuulovammaisen lapsen koulupolku -vertaisperhekurssi

Kurssilla jaetaan tietoa kuulovammaisen lapsen koulupolun vaiheista ja tukitoimista sekä tarjotaan mahdollisuuksia vertaistukeen koko perheelle.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Alakouluikäisten ja kouluikää lähestyvien kuulovammaisten lasten perheille

Milloin ja missä?

3.-5.3.2023 | Nuorisokeskus Marttinen, Virrat.

Huom! 4/2022 Nappi-lehden takakannessa oli väärä paikka ilmoitettu tämän kurssin kohdalla. Kurssi järjestetään Nuorisokeskus Marttisessa.

Ohjelma

Kurssilla jaetaan tietoa kuulovammaisen lapsen koulun aloituksesta, opetuksen järjestämisestä ja mahdollisista tukitoimista koulussa. Kurssilla pääsette tutustumaan muihin kuulovammaisten lasten perheisiin ja jakamaan vinkkejä arkeen sekä viettämään hauskaa viikonloppua yhdessä. Aloitamme kurssin perjantaina tutustumisella koko perheen kesken ja lauantaina on omaa ohjelmaa aikuisille, lapsille ja nuorille.

Lauantaina aikuisten ohjelmassa on kaksi luentoa kuulovammaisen lapsen koulupolusta, nuoren kokemuspuheenvuoro ja ohjattu vertaiskeskustelu. Luennoilla käsitellään kuulovammaisen lapsen tukea koulupolulla: miten tukea oppimista ja sosiaalisia taitoja? Luennoitsijana kurssilla on kasvatustieteiden tohtori ja erityispedagogiikan lehtori Maarit Lasanen.

Lapsille ja nuorille on aikuisten oman ohjelman ajan ohjaajiemme kanssa mukavaa, ikätasoista puuhaa, jonka parissa lapset pääsevät tutustumaan muihin kuulovammaisiin lapsiin ja nuoriin sekä heidän sisaruksiinsa. Ohjelmassa on mm. kankaanpainantaa ja pakopeli! Illalla on mahdollisuus viettää leppoisaa saunailtaa löylyistä nauttien. Sunnuntaina koko perhe pääsee yhdessä ratkomaan Marttisen tähden arvoitusta.

Kurssi alkaa perjantaina 3.3.2023 klo 16.30 ja päättyy sunnuntaina 5.3.2023 n. klo 13. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt 29.1.2023.

Osallistujat vahvistetaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Maksaminen ja peruutusehdot

Hinta/omavastuu: KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta. Hinta sisältää viikonlopun ohjelman, majoituksen ja täysihoidon (aamupalan, kaksi lounasta, välipalan, kaksi päivällistä, iltapalan), joiden yhteisarvo on noin 250 €/hlö. Laskut lähetetään noin kaksi viikkoa ennen kurssia sähköpostitse.

Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 21 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus.