Apuohjaajakoulutus

Kenelle koulutus on suunnattu?

Koulutusviikonloppu on suunnattu 15–20-vuotiaille kuuroille ja huonokuuloisille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan ohjaajina kuulo- ja viittomakielialan järjestöjen leireillä.

Milloin ja missä?

Koulutusviikonloppu pidetään Nuorisokeskus Anjalassa, Kouvolassa la-su 18.-19.3.2023.

Ohjelma

Koulutusviikonlopun ohjelmassa on monipuolisen koulutussisällön lisäksi rentoa yhdessäoloa ja hauskaa illanviettoa muiden huonokuuloisten ja kuurojen nuorten kanssa.

Koulutuksessa käsitellään seuraavia asioita:

Toiminnanohjaus: Miten erilaisia ja eri ikäisiä ryhmiä ohjataan, miten turvallisuus, tulkkaus ja muut saavutettavuuteen liittyvät asiat otetaan ohjauksessa huomioon sekä mikä on ohjaajan rooli osallistujien ryhmäyttämisessä.
Vuorovaikutustaidot: Miten erilaisista taustoista tulevat osallistujat kohdataan, miten otetaan huomioon erityistarpeet sekä miten toimitaan osana ohjaajatiimiä ja hyödynnetään ohjaajien vahvuuksia toiminnan suunnittelussa.
Järjestöjen toiminta: Käydään läpi mitä erityispiirteitä eri kuulo- ja viittomakielialan järjestöillä on ja esitellään niiden toimintaa.
Leikit ja pelit: Harjoitellaan yleisimpiä pelejä ja leikkejä, jotka toimivat erilaisten kohderyhmien kanssa.
Näiden lisäksi keskustelemme myös monista muista ohjaajan työhön kuuluvista työtehtävistä ja vastuista.

Koulutusviikonloppu alkaa lauantaina klo 11.30 majoittumisella ja lounaalla ja päättyy sunnuntaina n. klo 14 lounaan jälkeen. Koulutusviikonloppua varten järjestetään yhteiskuljetus, joka lähtee Valkealta talolta Helsingin Haagasta la klo 10 (pysähtyen matkalla Vantaan Tikkurilassa) ja palaa samaan paikkaan su n. klo 16.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 2.3.2023. Koulutuksen omavastuuhinta on 40 € ja se sisältää täysihoidon.