Kuulovamma & nepsy -kurssin terveiset

”KLVL:n nepsyvertaisperhekurssi oli ihana! Vahvisti omaa tunnetta vanhempana ja siitä, että oma nepsylapseni on niin erityisen rakas omalla erityisellä tavalla! Jokaisella on omat supervoimansa! ❤️”

Näin mahtaviin terveisiin päättyi 22.-24.9.2023 pidetty vertaisperhekurssi, jota vietettiin yhdeksän perheen voimin Perungan kylpylän syksyisissä maisemissa. Kurssin aiheena oli kuulovamma ja nepsy, ja oli mukana myös paljon ensikertalaisia, mahtavaa!

Aloitimme perjantaina tutustumisleikkien merkeissä. Niihin kuului maa-meri-laiva -leikin viittomaversio sauna-uida-suihku. Vauhtia ja naurua riitti! Illalla perheet kävivät myös kylpylän puolella polskimassa.

Lauantaiaamuna perheille oli ohjelmassa kuulontutkija Anu Kuuttilan ja psykologi Outi Alangon vetämä Minä myrskystä paisteeseen -työpaja, jossa oli viisi pistettä, joissa oli monenlaista tehtävää perheille. Lasten siirryttyä viettämään iltapäivää ohjaajien kanssa, vanhemmat pääsivät kuulontutkijan pitämälle luennolle aiheesta kuulovamma ja nepsy, sekä kuulemaan nuorten kokemuspuheenvuoroja. Kokemuspuheenvuorot pitivät kuulovammainen nuori, jolla on ADHD sekä Autismiliiton kautta nuori, jolla on aspergertausta. Tämän jälkeen vanhemmat pääsivät jakamaan kokemuksia ja vinkkejä sekä juttelemaan askarruttavista asioista. Illalla perheet saivat taas viettää yhteistä aikaa kylpylässä polskien.

Vanhempien ohjelman aikana lapsilla oli taitavien ohjaajiemme kanssa paljon mukavaa tekemistä, jonka parista löytyi kuulokavereita ja uusia tuttavuuksia! Lapset ja nuoret tutustuivat toisiinsa omissa ikäryhmissä ulkoillen sekä liikuntasalissa leikkien ja pelaillen. Isommat lapset ja nuoret testasivat taitojaan myös keilaradalla.

Sunnuntaina perheet pääsivät vielä tutustumaan toisiinsa lisää, jakamaan kokemuksiaan viikonlopusta ja perehtymään samalla veden äärellä hyödyllisiin viittomiin. Heistä muodostettiin ryhmiä, jotka valitsivat viikonloppuun liittyviä kuvia ja kertoivat niistä muille viittoen tai pantomiimina. Kurssiin mahtui vauhtia, naurua, uusia kavereita ja uusia tuttavuuksia! Vertaistuki on ❤️ Suuri kiitos kaikille mukana olleille!