Koulurauha julistetaan Turussa 19.8.2020

Koulurauha julistetaan Turussa 19. elokuuta 2020. Tapahtuma on osa Koulurauha-ohjelmaa, joka jatkuu kouluissa ja oppilaitoksissa läpi lukuvuoden. Lukuvuoden 2020–21 teemaksi työryhmän nuoret valitsivat yhdenvertaisuuden.

Tapahtumaa voi seurata livestriimin kautta reaaliajassa ja tapahtuma viitotaan suomalaisella viittomakielellä. Lisäksi Koulurauhan nettisivuille tulee julistuksesta videot, joissa julistus viitotaan suomen- ja suomenruotsinkielisellä viittomakielellä.

Koulurauhan julistuksen livestriimin löytää huomenna www.koulurauha.fi -sivustolta.

– Valitsimme teemaksi yhdenvertaisuuden, koska se on tärkeä aihe, sanovat Fanny Korhonen, Oona Karskela ja Rabab Abi Mosleh Turun klassillisesta lukiosta: – Se on tärkeä siksi, että nuoret saisivat olla omia itsejään ilman, että joku tuomitsee heitä. Haluamme sanoa muille, ettei ole mitään väliä millainen olet. Olet silti aina samanvertainen kuin muut.

Tämän vuoden tunnuslause ”Käsi kädessä” kuvastaa sitä, kuinka tärkeää on tukea kaveria ja olla henkisesti lähellä vaikeina aikoina, vaikka aina fyysinen läheisyys ei olisikaan mahdollista.

– Korona-aika on opettanut sen, kuinka tärkeä kouluyhteisö on. Pitkän kotona opiskelun jälkeen osaa taas arvostaa sosiaalisia kontakteja ja kavereiden näkemistä koulussa. Jokainen tarvitsee läheisiä ja ystäviä, meidän tulee pitää yhtä – käsi kädessä, Fanny, Oona ja Rabab muistuttavat.

Lähde: www.koulurauha.fi