Kysely Euroopassa asuville kuulovammaisten lasten perheille

FEPEDA (European Federation of Parents of Hearing Impaired Children) toteutti vuosina 2000 ja 2013 kyselyn, jolla selvitettiin Euroopassa asuvien kuulovammaisten lasten ja nuorten ja heidän perheidensä tarpeita ja hyvinvointia. Kyselyista saatiin erittäin arvokasta tietoa. FEPEDA on nyt uudistanut perhekyselynsä ja toivoo, että mahdollisimman moni Suomessa asuva kuulovammaisen lapsen tai nuoren vanhempi voisi siihen vastata.

Kyselyn avulla FEPEDA saa tietoa seuraavista asioista:

  • uutta tietoa Euroopassa asuvien kuulovammaisten lasten ja nuorten nykytilanteesta
  • kuulovammaisten lasten ja nuorten vanhempien ajatuksia ja kokemuksia
  • miten asiat ovat muuttuneet vuosina 2000 ja 2013 toteutettujen kyselyiden tuloksiin verrattuna

Tuloksia julkaistaan FEPEDAn jäsenjärjestöjen käyttöön syksyn 2020 ja kevään 2021 aikana.

Kyselyyn vastataan sähköisesti oheisen linkin kautta. Kyselyssä ei ole aikarajaa. Voit palata aiempiin kysymyksiin, mutta huomioithan, että kysely on silti täytettävä ja palautettava kerralla. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10–15 minuuttia. Painettuasi lähetä-painiketta et voi enää palata kysymyksiin vaan kysely lähetetään käsiteltäväksi. Jos perheessäsi on useampi kuin yksi kuulovammainen lapsi, täytäthän kyselyn erikseen jokaisen lapsen näkökulmasta.

Vielä ehdit vastaamaan! Vastausaikaa on 30.9. saakka. Kyselyn kautta saatava tieto on erittäin tärkeää niin koko Euroopan kuin Suomenkin tilanteen kartoittamisen kannalta, joten toivottavasti voit antaa pienen hetken ajastasi kyselylle. Kiitos! Kaikki vastaukset käsitellään anonyymisti ja luottamuksellisesti.

Kyselyn tulokset käsittelee FEPEDA. Jos sinulla on jotain kysyttävää kyselystä, voit ottaa yhteyttä FEPEDAn sihteeriin, Petra Paloposkeen (petra.paloposki2 (at) gmail.com)

Suuri kiitos tärkeistä vastauksistanne!

Sari Paloposki, FEPEDA, puheenjohtaja