Kevätperhepäivät 2023

Kevätperhepäivät kokoaa yhteen kaikkien kuulovammaisten lasten perheet ympäri Suomen viettämään mukavaa vertaisperheviikonloppua. Kevätperhepäivien teemana on tänä vuonna voimauttava valokuvaus, jonka avulla käsitellään omien vahvuuksien löytämistä ja perheen sisäisen vuorovaikutuksen vahvistamista.

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Kevätperhepäivät on koko perheen tapahtuma, jossa on tarjolla keskinäistä vertaistukea, ajankohtaista tietoa ja eri-ikäisille kiinnostavaa tekemistä. Kevätperhepäiville ovat tervetulleita kaikkien kuulovammaisten lasten perheet lähipiiriä kuten isovanhempia myöten. Perhepäivillä on mukana aina kaikenikäisiä lapsia taaperoista teini-ikäisiin, joten rohkeasti mukaan vaan! Uusille jäsenperheille Perhepäivät ovat mitä mainioin keino päästä tutustumaan lähemmin toimintaamme ja muihin kuulovammaisten lasten perheisiin. Perhepäiviä järjestetään kevät- ja syysliittokokouksien yhteydessä.

Milloin ja missä?

6.-7.5.2023 Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio

Ohjelma

Lauantaina on ohjelmassa koko perheelle voimauttavan valokuvauksen työpaja, jonka avulla käsitellään omien vahvuuksien löytämistä ja perheen sisäisen vuorovaikutuksen vahvistamista. Työpajassa pääsette myös tutustumaan muihin kuulovammaisten lasten perheisiin ja viettämään mukavaa aikaa yhdessä. Aikuisten ohjelmassa on työpajan jälkeen ohjattu vertaiskeskustelu, jossa pääsette jakamaan arjen kokemuksia ja vinkkejä toisillenne.

Lapsille ja nuorille on aikuisten oman ohjelman ajan paljon hauskaa ikätasoista puuhaa, jonka parissa lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan muihin lapsiin ja harjoittelemaan kaveritaitoja. Viikonlopun aikana koko perhe pääsee myös rentoutumaan ja nauttimaan Rauhalahden kylpylässä polskimisesta. Koska Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry täyttää tänä vuonna 60 vuotta, joten luvassa on myös juhlahumua!

Sunnuntaina aikuisille on ohjelmassa on nuoren kokemuspuheenvuoro sekä liittokokous, jossa pääsee vaikuttamaan liiton toimintaan. Mukaan saa toki tulla ihan vain kuuntelemaankin. Lapset ja nuoret pääsevät sunnuntaina yhdessä ohjaajien kanssa retkelle Kuopion kotieläinpuistoon! Kotiläeläintilalla pääsee tutustumaan kotieläinten hoitoon, rapsuttelemaan suloisia eläimiä ja kokeilemaan talutusratsastusta. Kotieläinpuistoon ja sieltä takaisin kuljetaan tilausbussilla, jossa on tarvittavat korokkeet, turvakaukalot sekä turvaistuimet.

Kevätperhepäivät alkavat lauantaina 6.5.2023 klo 10 ja päättyvät sunnuntaina 7.5.2023 n. klo 13. Rauhalahdessa voi myös yöpyä omakustanteisesti pe-la yön, tällöin majoittuminen ko. yön osalta maksetaan itse suoraan vastaanottoon. Voit ilmoittautumislomakkeella valita, mikäli olet kiinnostunut tästä mahdollisuudesta. Pe-la yön kustannus: 1 hengen huone 96 e/vrk, 2 hengen huone 116 e/vrk, 3 hengen huone 150 e/vrk (3 aikuista), perhehuone 2 aikuista ja 1-2 alle 14 v lasta 148 e/vrk, lisälapsi 33 e/vrk (perhehuoneissa on kaksi norm. vuodetta, 120 cm leveä parvi kahdelle lapselle, lisävuodemahdollisuus nojatuolista).

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kevätperhepäivien ohjelma:

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 2.4.2023. Osallistujat vahvistetaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Maksaminen ja peruutusehdot

Hinta/omavastuu: KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta. Hinta sisältää viikonlopun ohjelman, majoituksen ja täysihoidon (aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen, iltapalan), joiden yhteisarvo on noin 250 €/hlö. Laskut lähetetään noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostitse.

Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 21 päivää ennen tapahtumaa. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme tapahtuman omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus.

Maksuvapautuksen hakeminen

Perheet, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista KLVL:n tapahtumaan osallistumista, voivat hakea maksuvapautusta. Maksuvapautuksen saaneen osallistujan osallistumismaksun kustantaa liitto. Maksuvapautukset myönnetään tapauskohtaisesti, ja niitä on saatavilla rajoitetusti. Ehtona maksuvapautukselle on myös se, että sitoutuu osallistumaan tapahtuman ohjelmaan kokonaisuudessaan.

Haethan maksuvapautusta tapahtuman tai kurssin ilmoittautumisajan puitteissa. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tulleita hakemuksia ei valitettavasti voida enää käsitellä. Hakeneille lähetetään tieto päätöksestä kun osallistujat tapahtumaan vahvistetaan.