Keskivaikeasti kuulovammaisten lasten perheiden viikonloppu

Kurssilla tarjotaan tietoa keskivaikean kuulovamman vaikutuksesta arkeen, keskivaikean kuulovamman kuntoutuksesta ja uusimmista apuvälineistä sekä tietoa itsetunnon ja identiteetin kehityksestä.

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Kurssi on suunnattu kaikille perheille, joissa on keskivaikeasti kuulovammainen lapsi. Etusijalla ovat ensikertalaiset.

Milloin ja missä?

19.-21.11.2021 Varalan urheiluopisto, Tampere

Ohjelma

Kurssin teemana on itsetunto ja identiteetti. Aikuisille on ohjelmassa psykologi Jenna Junttilan luento kuulovammaisen lapsen ja nuoren itsetunnon ja identiteetin kehityksen tukemisesta, kuuntelun apuvälineiden esittely sekä ohjattu vertaiskeskustelu teeman mukaisista ja muista toivomistanne aiheista. Vanhempien oman ohjelman aikana ohjaajat pitävät huolta lapsista ja nuorista ja järjestävät heille mukavaa, ikätasoista puuhaa. Lasten ja nuorten kanssa itsetuntoa ja identiteettiä käsitellään leikkien ja aktiviteettien avulla.

Sunnuntaina koko perheelle on luvassa musiikkiliikuntaa sekä rytmiseen liikeharjoitteluun perustuva rentoutustuokio, joka on todettu hyväksi menetelmäksi lapsille, joilla on haasteita keskittymisessä, tarkkaavaisuudessa tai hahmotuksessa. Iltaisin on mahdollisuus viettää yhteistä aikaa mm. liikuntasalissa pelaillen ja muihin perheisiin tutustuen.

Kurssi alkaa perjantaina 19.11.2021 klo 17 ja päättyy sunnuntaina 21.11.2021 n. klo 13.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.10.2021.

Maksaminen ja peruutusehdot

KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta.

Hinta sisältää viikonlopun ohjelman, majoituksen ja täysihoidon (kaksi lounasta, välipalan, kaksi päivällistä), joiden yhteisarvo on noin 250 €/hlö.

Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 14 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärintodistus.