Joulupukki, mitä kuuluu Korvatunturille?

Nappi-lehti sai yhteyden tähän vuodenaikaan erityisen kiireiseen henkilöön – Joulupukkiin! Juhlavan hulinan keskeltä pukki ehti vastata muutamaan toimituksen mieltä askarruttavaan kysymykseen.

Hyvä Joulupukki, mitä teille kuuluu?

Kuten varmasti voit arvata, niin kiirettä pitää! Samalla koko Korvatunturi on täynnä odotusta ja viime hetken viimeistelyä. Meille, kuten niin monelle muullekin, joulu on vuoden kohokohta ja ehkä enemmän kuin koskaan kaipaamme kaikki joulun taikaa!

Miten poikkeuksellinen vuosi on näkynyt Joulupukin pajalla?

Olemme tiukasti tonttujen pajalla noudattaneet koronarajoituksia ja –määräyksiä. Meille on erityisen tärkeää, että suojelemme toisiamme ja kaikkia ihmisiä lähellä ja kaukana. Onneksi elelemme melko eristyksissä ja olen itsekin muistaakseni vilustunut elämäni aikana vain kaksi kertaa, mutta riskejä emme ota! Vekara-tonttu ei valitettavasti osaa koronan kadotus -loitsua!

Työnteko on sujunut hyvin, mutta minä, muori ja tontut olemme olleet hiukan huolissamme kaikista maailman lapsista. Tontut ovat havainneet kurkistelukierroksillaan hyvin vähän tuhmia lapsia, mutta surullisia ja yksinäisiä lapsia on raportoitu tavallista enemmän. Tämä on askarruttanut minua paljon. Olen paljon pohtinut sitä, voisiko pajalla valmistaa aineettomia lahjoja, kuten iloa ja terveyttä, mutta teknologiaa pitää vielä kehitellä. Keksijätontut ovat uurastaneet kyllä herkeämättä!

Kuinka lahjojen jako saadaan hoidettua?

Samalla tavalla, kuten aina! Otan aina huomioon kunkin perheen tilanteen ja aikatauluni ja vierailuni on aina hiukan erilainen. Myös eri maissa vierailulleni on erilaisia perinteitä. Joskus jätän lahjat rappusille tai kuistille, toisissa paikoissa ahtaudun savupiippuun. Siihen hommaan alan olla jo hiukan liian vanha ja joskus kipaisen sisällä asti. Huolimatta siitä, että en ehdi kaikkiin koteihin sisälle asti, tunnen jokaisen lapsen ja toivon heille yhtä lailla ihanaa joulua ja iloista uutta vuotta!

Joka vuosi jännitämme, saammeko jouluksi lunta, mutta poroni selviävät säästä kuin säästä. Petteri alkaa olla jo sen ikäinen konkari, että on vetänyt rekeä vaikka minkälaisissa olosuhteissa. Minulle saattaa lämpimällä säällä tulla kyllä nuttuni sisällä tukalat oltavat. Reellä liikkuminen on hyvin vakaata, nopeaa ja turvallista – ja ilmastointi pelaa!

Millaiset terveiset haluaisit antaa Napin lukijoille?

Haluaisin muistuttaa, että lahjat eivät ole joulussa tärkeintä, vaan tärkeintä on välittäminen ja yhdessäolo. Jos esimerkiksi isovanhempia ei jouluna pääse tapaamaan, voi heitä nähdä etäyhteyden kautta tai muistaa vaikka kortilla tai laululla – lämpimillä ajatuksilla. Jokainen joulu on aina vähän erilainen ja nyt on hyvä hetki keksiä myös uusia tapoja viettää joulua, mitään oikeaa tapaa ei ole!

Tietenkään ei pidä unohtaa myöskään jouluherkkuja! Odotan Muorin riisipuuroa jo vesikielellä! Yritän myös ehtiä painelemaan muutaman piparkakun, se on mielipuuhaani.

Toivotan kaikille sydämeni pohjasta oikein hyvää joulua!