Fepedan hallitus kokousti 12.–13.4.2019 Baselissa

Tämän vuoden ensimmäinen hallituksen kokous pidettiin Sveitsin Baselissa. Sveitsin kuulovammaisten lasten vanhempainliitto SVEHK toimi kokouksen isäntänä ja toivotti osallistujat lämpimästi tervetulleiksi.

Osallistujia oli yhteensä 11 jäsenmaasta, joista osa oli mukana skypen välityksellä. Ilahduttavaa oli saada mukaan pitkähkön tauon jälkeen Ruotsi ja Italia.

Yksi kokouksen keskustelun pääaiheista oli tuleva Eurofest-leiri Saksan Dorfweilissa elokuussa 2019. Leirin projektipäällikkö Nicole Schilling kertoi valmistelujen etenemisestä. Ilmoittautuneita on tullut jo mukavasti, mutta vielä on tilaa ja ilmoittautuminen on edelleen avoinna. Vielä siis ehdit ilmoittautua mukaan yhteen kesän mukavimmista kansainvälisistä tapahtumista!

Hallituksen kokouksessa keskusteltiin myös uusien jäsenmaiden mukaan ottamisesta sekä vanhojen jäsenmaiden aktivoinnista. Hallitus päätti kokouksessa myös hakea World Hearing Forumin jäsenyyttä. World Hearing Forum toimii WHO:n alaisuudessa. Edunvalvonnan osalta keskustelua käytiin mm. tulevista EU-vaaleista ja niiden esteettömyydestä. Tämän teeman osalta yhteistyötä tehdään myös muiden eurooppalaisten kuulovamma-alan järjestöjen kanssa.

FEPEDAn seuraava hallituksen kokous sekä vuosikokous pidetään lokakuussa 2019 Prahassa.