Kuulovamma & nepsy -vertaisperhekurssi

Kurssilla tarjotaan tietoa, vertaistuen mahdollisuuksia ja vinkkejä arkeen perheille, joiden lapsella on kuulovamman lisäksi neuropsykiatrisen kirjon piirteitä.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Perheille, joiden lapsella on kuulovamman lisäksi neuropsykiatrisen, kuten ADHD-/ADD- tai autismin kirjon piirteitä.

Milloin ja missä?

22.-24.9.2023 Peurungan kylpylä, Laukaa

Ohjelma

Kurssilla on luvassa paljon mukavaa ja hyödyllistä ohjelmaa sekä vertaistuen mahdollisuuksia koko perheelle!

Aloitamme perjantaina tutustumisella koko perheen kesken. Lauantaina aamupäivällä on ohjelmassa koko perheelle yhteinen Mun keho, mun tunne – Minä myrskystä paisteeseen -työpaja, jonka meille tulevat vetämään Anu Kuuttila – sairaanhoitaja, audionomi, nepsy-valmentaja sekä Outi Alanko -PsT, kehitys- ja kasvatuspsykologian erikoispsykologi, neuropsykologiaan erikoistuva psykologi.

Työpajan jälkeen aikuisille on ohjelmassa asiantuntijaluentoja ja kokemuspuheenvuoroja autismin kirjon, ADHD-/ADD -piirteiden ja kuulovamman vaikutuksesta arkeen. Luennoilla jaetaan tietoa ja vinkkejä lasten kasvun ja kehityksen sekä perheiden arjen tukemiseksi.

Lapsille ja nuorille on ohjausta aikuisten oman ohjelman ajan. Lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan vertaisiinsa hauskan, ikätasoisen ohjelman parissa. Lasten ja nuorten ohjelman keskiössä ovat vuorovaikutustaitojen ja itsenäistymisen tukeminen sekä mahdollisuus saada positiivisia kokemuksia vuorovaikutuksesta ja kaverisuhteista.

Lauantai-illalla pääsette nauttimaan koko perheen voimin Peurungan kylpylässä polskimisesta tai voitte viettää leppoisaa vapaa-aikaa KLVL:n puuhapajassa mm. askarrellen tai lautapelejä pelaillen. Sunnuntaina on koko perheelle yhteistä ohjelmaa.

Kurssi alkaa perjantaina 22.9.2023 klo 16.30 ja päättyy sunnuntaina 24.9.2023 n. klo 13.

Kurssiohjelma:

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.8.2023.

Osallistujat vahvistetaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Maksaminen ja peruutusehdot

Hinta/omavastuu: KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta. Hinta sisältää viikonlopun ohjelman, majoituksen ja täysihoidon (aamupalan, kaksi lounasta, välipalan, kaksi päivällistä, iltapala), joiden yhteisarvo on noin 250 €/hlö. Laskut lähetetään noin kaksi viikkoa ennen kurssia sähköpostitse.

Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 21 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus.

Maksuvapautuksen hakeminen

Perheet, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista KLVL:n tapahtumaan osallistumista, voivat hakea maksuvapautusta. Maksuvapautuksen saaneen osallistujan osallistumismaksun kustantaa liitto. Maksuvapautukset myönnetään tapauskohtaisesti, ja niitä on saatavilla rajoitetusti. Ehtona maksuvapautukselle on myös se, että sitoutuu osallistumaan tapahtuman ohjelmaan kokonaisuudessaan.

Haethan maksuvapautusta tapahtuman tai kurssin ilmoittautumisajan puitteissa. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tulleita hakemuksia ei valitettavasti voida enää käsitellä. Hakeneille lähetetään tieto päätöksestä kun osallistujat tapahtumaan vahvistetaan.