Kiinnostaako vertaisohjaajana toimiminen?

Oletteko puolisosi kanssa kiinnostuneita vertaisohjaajatoiminnasta?

Minna ja Ilkka Tuominen luennoivat KLVL:n perhepäivillä lauantaina 16.5. vanhemmille tunne- ja vuorovaikutustaidoista. He itse kuvailivat vertaisohjaajina toimimista yhteiseksi harrastuksekseen, joka on lähentänyt heitä ja tiivistänyt parisuhdetta. Perheen parhaaksi-hankkeessa pitkäaikaissairaiden ja erityislasten vanhemmat toimivat vertaisohjaajina parisuhdekursseilla ja parisuhteen palikat –teematuokioissa, joissa palautetaan mieleen, mihin puolisossa ihastui ja opetellaan yhdessä, kuinka voidaan rakentaa helpompaa arkea koko perheelle.

Parisuhderyhmän ohjaajakoulutus on 20.-22. marraskuuta Helsingissä ja ehtona koulutukseen pääsylle on osallistuminen omalle parisuhdekurssille sitä ennen. Kursseja on vielä 18.-20. syyskuuta Ähtärissä ja 7.-8. marraskuuta Helsingissä. Osallistumismaksut kustannetaan pariskunnan puolesta sekä kurssin matkakulut. Koulutettujen pariskuntien toivomme ja kannustamme vetävän vuosittain yhden kurssin, joka on avoin mitä tahansa pitkäaikaissairautta sairastavien, vammaisten ja muiden erityislasten vanhemmille, sekä yhden teematuokion kuulovammaisten lasten vanhemmille.

”Lapsen diagnoosi oli shokki, mutta nyt alun hätä ja paniikki ovat tasoittuneet. Arki on kuitenkin jatkuvaa tilanteen uudelleenarviointia, organisointia ja järjestämistä. Kumpi vanhemmista vie lapsen lääkäriin, kumpi oli viimeksi pois töistä? Saammeko vastuun jaettua tasaisesti? Entä milloin olimme viimeksi kahden? Yhdessä me kaksi jaksaisimme, mutta emme oikein ehdi olla yhdessä.”

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä KLVL:n toimistoon, niin kerromme lisää!

Hanna, järjestöassistentti 040 7554 551 toimisto (at) klvl.fi