Keskiviikkona liputetaan lapsen oikeuksien puolesta ja tuodaan kuulovammaa näkyväksi

Keskiviikkona 20.11. vietetään maailmanlaajuista Lapsen oikeuksien päivää. Tänä vuonna korostetaan erityisesti vammaisten lasten ja nuorten oikeuksia. ”Luota mun vahvuuksiin”, on lasten viesti aikuisille. Viestillä aikuisten toivotaan näkevän jokaisen lapsen vahvuudet ja mahdollisuudet.

YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan kaikki lapset ovat yhdenvertaisia. Jokaisella lapsella on oikeus olla oma itsensä ja jokaisella lapsella on oikeus olla ensisijaisesti lapsi; oikeus on myös niillä lapsilla, joilla on yksi tai useampia vammoja.

Keskiviikkona myös liputetaan lasten oikeuksien puolesta. Liputus lisää päivän merkittävyyttä ja alleviivaa lasten ihmisoikeuksien yhteiskunnallista merkitystä ja velvoittavuutta. Kun jaetaan tietoa erityistä tukea tarvitsevista lapsista, saadaan vammaisten lasten ja heidän perheidensä ääni paremmin kuuluville.

Kuulovammaiset lapset pääsevät hienosti näkyville ja kuuluville tänä vuonna lapsen oikeuksien päivässä. Päivän juhlassa Helsingissä puhuvat kuulovammaiset nuoret ja lapset. Musiikista vastaa LapCI ry:n bändi ja Viittovat Veikot yhteistyössä Resonaarin kanssa. Juhla lähetetään suorana lähetyksenä Kuurojen Liiton viittomakielisessä netti-tv:ssä klo 17:30-19.

Lasten oikeuksien päivän ”Luota mun vahvuuksiin”-esitteessä on sisäkorvaistutetta käyttävä aurinkoinen vauva ja kuva taktiiliviittomista. YLE:llä pyörivässä mainosvideossa esiintyy kuulovammainen nuori.