Hae lastenohjaajaksi!

Haemme lastenohjaajia vuoden 2023 leireille, kursseille ja tapahtumiin!

Oletko kiinnostunut työstä ja lasten nuorten parissa? Hae mukaan toteuttamaan ikimuistoisia hetkiä huonokuuloisille ja kuuroille lapsille sisaruksineen!

Järjestämme lapsille ja nuorille vertaisperhekursseilla, tapahtumissa ja leireillä ohjausta, jonka parissa he pääsevät tutustumaan muihin huonokuuloisiin ja kuuroihin lapsiin sekä heidän sisaruksiinsa. Kursseilla, tapahtumissa ja viikonloppuleireillä ohjaajien tarve vaihtelee pe-su välillä. Lasten kesäleireillä ohjaajia tarvitaan sunnuntaista perjantaihin.

Ohjauksessa lapset harjoittelevat itsenäistymistä ja kaveritaitoja. Ohjaajana pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan lapsille ja nuorille hauskaa ohjelmaa kuten leikkejä, askartelua, liikuntaa, seikkailuja ja mahdollisuuksia kokeilla uusia asioita! Saat arvokasta kokemusta huonokuuloisten ja kuurojen lasten ja nuorten parissa työskentelystä.

Lasten- ja nuorten ohjaajalta odotamme
Vertaisperhekursseilla ja tapahtumissa lasten- ja nuorten ohjaaja osallistuu lastenohjauksen leikkien suunnitteluun sekä huolehtii hänelle osoitetuista vastuulapsista ja muista työtehtävistä. Työtä tehdään oman pienryhmän ohjaajien kanssa hyvässä yhteistyössä toinen toistaan auttaen.

Odotamme lasten- ja nuorten ohjaajalta positiivista, ennakkoluulotonta ja vastuuntuntoista asennetta sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Arvostamme kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta ja/tai alan opintoja. Viittomakielen, viitotun puheen tai tukiviittomien taito on eduksi, mutta ei välttämätöntä. Tärkeintä on kiinnostus ja halu oppia lisää!

Vastuuohjaajalta odotamme
Vertaisperhekursseilla ja tapahtumissa vastuuohjaaja vastaa tilaisuuden lastenohjauksen toteutumisesta ja sujuvuudesta, on lastenohjaajien tukena, osallistuu lastenohjaukseen sekä auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa. Vastuuohjaaja auttaa luomaan hyvän, kannustavan ilmapiirin ja huolehtii, että ohjaajat ovat tietoisia omista tehtävistään ja päivän kulusta. Vastuuohjaaja osallistuu tilaisuuden lastenohjelman suunnitteluun yhdessä vertaistoiminnan koordinaattorin ja kurssinvetäjän kanssa.

Odotamme vastuuohjaajalta positiivista, vastuuntuntoista ja ennakkoluulotonta asennetta, kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, kokemusta lastenohjauksesta sekä hyvää organisointi- ja delegointikykyä. Soveltuva koulutus ja viittomakielen, viitotun puheen tai tukiviittomien taito on eduksi, mutta ei välttämätöntä.

Vastuuohjaajille järjestetään alkuvuodesta 2023 yhteinen koulutus.

Voit hakea myös apuohjaajaksi
Apuohjaajat toimivat ohjaajien apuna. Apuohjaajana toimiminen on oiva mahdollisuus tutustua lastenohjaustyöhön ja oppia lisää huonokuuloisten ja kuurojen lasten ohjaamisesta.

Palkkaus
Ohjaajille maksetaan palkkaa lastenohjauksen ja perehdytyksen ajalta sosiaalialan järjestöjen työehtosopimuksen mukaan.

Hakuohjeet
Voit hakea ohjaajaksi ympäri vuoden. Tulevat tilaisuudet löydät tapahtumakalenteristamme https://www.klvl.fi/tapahtumakalenteri/. Täytäthän hakemuksen viimeistään 2 kk ennen kutakin tilaisuutta.  Vastuuohjaajaksi voi hakea 31.1.2023 asti.

7-12-vuotiaille lapsille järjestämme kesäleirit yhdessä Kuuloliiton kanssa Rautavaaralla 4.–9.6.2023 ja Raaseporissa 11.–16.6.2023. Jos olet kiinnostunut tulemaan leiri- tai apuohjaajaksi lasten kesäleireille, lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen viivi.kilpelainen@kuuloliitto.fi viimeistään 28.2.2023.

Olemme yhteydessä valittuihin ohjaajiin noin 2 kk ennen kutakin tilaisuutta, lasten kesäleirien ohjaajien osalta viimeistään hakuajan päätyttyä. Lopullinen valinta tehdään näiden yhteydenottojen jälkeen ja ohjaajamäärä vahvistetaan ennen tilaisuuden alkua. Ohjaajat valitaan heti sopivan henkilön löydyttyä.

Uusimme haun vuosittain ja säilytämme hakemukset kaksi vuotta.