Perhepäivät


Perhepäivät järjestetään kaksi kertaa vuodessa keväisin ja syksyisin. Perhepäiville ovat tervetulleita kaikki kuulovammaisten lasten perheet lähipiiriä myöten. Tapahtuma on avoin kaikille eikä osallistumista ole rajoitettu minkään kuulovamman, iän tai kommunikaatiotavan perusteella. Viikonloppu pitää sisällään niin koko perheen yhteistä tekemistä kuin myös erillistä ohjattua ohjelmaa lapsille,nuorille ja aikuisille.

Kevään 2018 Perhepäivät järjestettiin 5.-6.5. Oulussa, Sokos Hotel Edenissä ja Syysperhepäivät  järjestettiin 17.-18.11.2018 Siuntion kylpylässä.

Kevään 2019 Perhepäivät järjestetään Imatran kylpylässä.

HAE PERHEPÄIVILLE:

Haku kevään 2019 Perhepäiville tästä linkistä.

Täältä voit tarkistaa muut tulevat kurssimme ja tapahtumamme.

2014 Keväällä Perhepäiviä ja KLVL:n 50-vuotisjuhlia vietettiin Valkeassa Talossa Helsingissä. Perhejuhlassa vierailu mm. taikuri! Syksyn Perhepäiviä vietettiin perheolympialaisten ja kylpylässä polskimisen merkeissä Yyterin Kylpylähotellissa Porissa.

2015 Kevään Perhepäivia vietettiin kauniin keväisessä Espoon Nuuksiossa Solvallan urheiluopistolla. Perheet pääsivät vierailemaan Suomen luontokeskus Haltiassa. Syksyn Perhepäivien teemana oli harrastukset ja pitopaikkana Kylpylähotelli Kunnonpaikka Siilinjärvellä.

2016 Kevään Perhepäivät pidettiin 14.–15.5. Hotelli Kiljavanrannassa, Nurmijärvellä.

2016 Sykyn Perhepäivät järjestettiin 19.- 20.11. Hotelli Valloniassa Vaasassa. Syksyn Perhepäivien teemana oli voimia ja iloa arkeen.

2017 Kevään Perhepäivät pidettiin 6.-7.5. Siuntion kylpylässä ja teeman oli kuunteluympäristö.

2017 Syksyn perhepäivät pidettiin Turun kristillisellä opistolla 25.-26.11. Teemana oli kansainvälisyys.

2018 Kevään perhepäivät vietettiin Nallikarissa, Oulussa Hotel Scandicissa. Teemana tällä kertaa lapsen ja nuoren tukeminen.

Mitä Perhepäivillä tapahtuu ja kenelle ne on tarkoitettu? Perhepäiville ovat tervetulleita kaikki kuulovammaisten lasten perheet lähipiiriä myöten. Perhepäivämme ovat kaikille avoimia eikä osallistumista ole rajoitettu minkään kuulovamman, iän tai kommunikaatiotavan perusteella. Tapahtumissamme sekä puhutaan että viitotaan. Viikonloppu pitää sisällään niin koko perheen yhteistä tekemistä kuin myös erillistä ohjelmaa lapsille ja aikuisille.

Lastenohjauksen ohjelma sisältö on runsas ja kaikille löytyy mieluisaa tekemistä. Askartelua, ulkoilua, sisä- ja ulkoleikkejä, pelejä sekä paljon muuta hauskaa tekemistä, joka vaihtelee tapahtumapaikan mukaan. Lastenohjauksessa otamme huomioon lapsesi kommunikaatiotavan sekä mahdolliset erityistarpeet. Ohjaajat valitsemme aina lasten tarpeiden mukaan ja ohjauksessa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen, ohjaajien pätevyyteen sekä tehtävään sopivuuteen. Ohjaajat toimivat ohjaustehtäviensä lisäksi aikuisina roolimalleina lapsille ja nuorille. Lasten itsetunnon ja identiteetin kasvun tueksi pyrimme valitsemaan ohjaajajoukkoon nuoria, joilla on itsellään samantyyppinen kuulovamma kuin lapsella. Toisten kuulovammaisten lasten, nuorten kuin myös aikuisten tapaaminen on tärkeää vertaistukea, josta hyötyy koko perhe ja lähipiiri.

Aikuisille on viikonloppuna vertaiskeskusteluja, asiantuntijaluentoja ja tapahtumapaikasta riippuen muuta ohjelmaa. Perhepäiviä järjestetään kevät- ja syysliittokokouksien yhteydessä, joten osallistumalla pääsee tutustumaan paremmin liiton toimintaan. Kokouksissa keskustellaan liiton toiminnasta ja tavoitteista, mutta paikan päälle saa tulla ihan vain kuuntelemaankin.