Ajankohtaista

Tammikuun uutiskirje on ilmestynyt

Tammikuun uutiskirjeessä kurkistetaan muun muassa kevään kurssi- ja tapahtumatarjontaan, lastenohjaajahakuun ja Kaustisen kansanmusiikkijuhliin.

Lue uutiskirje

Kela: asiakas voi pyytää toisen vammaryhmän tulkkia ja tulkin voi nyt myös tilata verkossa

Kela tiedottaa, että jos puhe-, kuulo- tai kuulo-näkövammainen tulkkauspalvelun asiakas ei saa tilaukseensa oman vammaryhmänsä tulkkia, Kela voi asiakkaan pyynnöstä selvittää, onko toisen vammaryhmän tulkki käytettävissä.

Vammaisten tulkkauspalvelun asiakkaat voivat nyt myös tilata tulkin verkossa. Verkkotilauslomake on tehty asiakkaiden toiveesta, ja sitä kehitetään asiakkaiden palautteen perusteella

Lisätietoa ja tiedotteet kokonaisuudessaan löydät täältä:

Asiakas voi pyytää toisen vammaryhmän tulkkia
Tulkin voi nyt tilata verkossa

Joulun ja uudenvuoden aukioloajat

Toimistomme on suljettuna 22.-30.12 sekä 2.1.2019 uudenvuodenpäivänä. Uudenvuodenaattona 31.12. palvelemme normaalisti.

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja valtavasti onnea tulevalle! Toivottavasti tapaamme jälleen ensi vuonna monenlaisten tapahtumien ja kurssien sekä muun toiminnan äärellä!

Vuoden 2019 lastenohjaajat haussa

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto tarjoaa nuorille ja opiskelijoille mahdollisuuden kartuttaa työkokemustaan ja ansaita palkaa lastenohjaajana.  Haku vuoden 2019 kursseille ja tapahtumiin on auki!

Tapahtumissamme tarvitaan yhteensä kymmeniä lastenohjaajia ympäri vuoden ja ympäri maan. Koska valtaosa rekrytoitavista on nuoria, heidän yhteystietonsa ja elämäntilanteensa muuttuvat joskus useampaankin kertaan vuoden aikana. Siksi pidämme tärkeänä, että uusimme haun vuosittain. Näin meillä on aina uusin tieto ja innokkaat ohjaajat käytettävissämme.

Mikä on haastavinta lastenohjauksessa? Entä parasta?

Haastavinta on ehkä se asetelma, jossa lähdetään viettämään aikaa yhdessä. Tapahtumissa on niin paljon erilaisia lapsia, joilla on erilaiset tarpeet ja myös hyvin erilaiset luonteet. Joku saattaa pitää vauhdikkaista hippaleikeistä ja toinen saattaa taas haluta istua ja lukea kirjaa. Täytyy aina pitää mielessä, ettei lapsia voi laittaa samaan muottiin. 

Parhaimpia ovat hetket, jolloin näkee, että lapsella on aidosti hauskaa tai lapsi on oikeasti saanut tapahtumasta jotain. KLVL:n tapahtumissa on upeaa se, kun lapset näkevät toisia kuulovammaisia ja uskaltavat leikkiä ja olla omia itsejään. Erityisen palkitsevaa on se, kun ujokin lapsi on saatu rohkaistua mukaan leikkimään.

Sallamaari Lasanen Nappilehdessä 2/2018. Häntä haastatteli Jukka Vuorio. 

Hyvä lastenohjaaja on luotettava ja vastuullinen. Hänellä on positiivinen asenne, ja hän pystyy joustamaan tarpeen niin vaatiessa. Hyvä lastenohjaaja miettii jo etukäteen kivoja, iänmukaisia leikkejä tiedossa oleville ohjattavilleen ja huolehtii yhdessä toisten ohjaajien kanssa, että jokaisella lapsella on turvallinen ja hyvä ilmapiiri. 

Mikäli innostuit lastenohjauksesta, lue lisätiedot tältä sivulta ja täytä hakemuslomake – me otamme sinuun yhteyttä!

Osallistu verkkokyselyyn lasten ja nuorten liikkumisen yhdenvertaisuudesta

Verkkokyselytutkimus yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta liikuntaharrastuksissa lapsille, nuorille ja heidän huoltajilleen.

Nuorisotutkimusverkosto tutkii 7–17-vuotiaiden lasten ja nuorten liikkumisen mahdollisuuksia ja esteitä. He haluavat tietää, mitä mieltä sinä olet ja millaisia kokemuksia sinulla on liikunnasta.

Verkkokysely on suunnattu erityistä tukea liikunnassa tarvitseville lapsille, nuorille ja heidän huoltajilleen. Kyselyyn voivat osallistua 7–17-vuotiaat lapset ja nuoret. Heidän huoltajansa voivat osallistua tutkimukseen lasten ja nuorten puolesta tai lapset ja nuoret voivat vastata yhdessä huoltajiensa kanssa.

Toivomme että osallistutte tutkimukseen ja täytätte kyselyn oheisesta linkistä. Vastaaminen vie aikaa noin 20–30 minuuttia. Kysely täytetään nimettömänä.

Kysely 7–12-vuotiaille ja heidän huoltajilleen
https://link.webropolsurveys.com/S/33E4F2A720505D9E

Kysely 13–17-vuotiaille ja heidän huoltajilleen
https://link.webropolsurveys.com/S/47ACE294B41220C7

Tutkimuksen tavoite 

Kysely on osa laajempaa lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimusta, jossa selvitetään lasten ja nuorten liikkumista ja liikuntaharrastuksia. Tutkimus tehdään yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön, Valtion nuorisoneuvoston, Valtion liikuntaneuvoston, Lapsiasiavaltuutetun toimiston sekä Nuorisotutkimusverkoston kesken.

Tutkimuksen teemana vuonna 2018 on yhdenvertaisuus ja tasa-arvo liikuntaharrastuksissa. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten liikkuminen sekä liikunnan harrastamisen mahdollisuudet ja esteet.

Tämän kyselyn tuottamaa tietoa hyödynnetään erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten liikkumisen sekä hyvinvoinnin ja oikeuksien edistämiseksi sekä liikuntalain lähtökohtien toteutumisen seuraamiseksi. On tärkeää, että mahdollisimman moni osallistuu tutkimukseen, jotta lasten ja nuorten liikkumisesta saataisiin mahdollisimman monipuolinen ja totuudenmukainen kuva. Tiedontarve aihepiiristä on merkittävä, sillä aiempaa tutkimusta on erittäin vähän.

Tutkimusaineiston käyttötarkoitus, käsittely ja säilyttäminen

Aineisto kerätään tutkimuskäyttöön. Kyselyaineisto käsitellään kokonaisuudessaan luottamuksellisesti ilman yksittäisten vastaajien nimiä tai yhteystietoja. Tuloksia käsittelevät ja analysoivat salassapitosopimuksen allekirjoittaneet tutkijat, ja tulokset raportoidaan ja julkaistaan niin, ettei yksittäisiä tutkimukseen osallistujia voi tunnistaa.  Tutkijat kirjoittavat aineiston pohjalta Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksen 2018 sekä tekevät julkaisuja esimerkiksi tieteellisiin lehtiin. Tutkimustulokset julkaistaan helmikuussa 2019.

Mitä tutkimukseen osallistuminen tarkoittaa?

Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista, ja sen voi keskeyttää milloin vain. Kyselyn lähettämisen jälkeen aineiston käyttöoikeus kuitenkin siirtyy tutkijoille. Tutkimuksessa ei raportoida sellaisia tietoja, joista yksittäisiä vastaajia olisi mahdollista tunnistaa.

Kiitos ajastasi ja osallistumisestasi tutkimukseen! Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin!

Mikko Salasuo
Vastaava tutkija, Nuorisotutkimusverkosto
mikko.salasuo@nuorisotutkimus.fi
puh. 040 548 5520

Tiina Hakanen
Tilastotutkija, Nuorisotutkimusverkosto
tiina.hakanen@nuorisotutkimus.fi
puh. 044 416 5349

Sami Myllyniemi
Tilastotutkija, Nuorisotutkimusverkosto
sami.myllyniemi@nuorisotutkimus.fi