Ajankohtaista

Elokuun uutiskirje on ilmestynyt

Elokuun uutiskirjeessä kurkistetaan loppuvuoden kurssi- ja tapahtumatarjontaan, kuulovammaisen lapsen koulu- ja päiväkotitaipaleen alkuun sekä muistutetaan mahdollisuudesta hakea maksuvapautusta kurssien ja tapahtumien osallistumismaksuista.

Lue uutiskirje.

Etkö ole vielä tilaaja? Ei hätää, tilaa täältä kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme ja pysyt mukana järjestömme ajankohtaisista asioista ja tulevista tapahtumista.

Hae kirjeenvaihtokaveria Eurofest-perheleiriltä

Eurofest-perheleiri järjestetään Saksassa 4.–9.8.2019. Sinne saapuu kuulovammaisten lasten perheitä ympäri Eurooppaa. Leiriltä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus etsiä kirjeenvaihtokaveria lapselle tai nuorelle, tai etsiä yhdessä perheenä toista kirjeenvaihtoperhettä.

Voit tehdä kirjeenvaihtoilmoituksen täyttämällä alta löytyvän lomakkeen tai lähettämällä ilmoituksen sähköpostitse osoitteeseen petra.paloposki2 (at) gmail.com.

Jos teet ilmoituksen lomakkeella, siirry tästä lomakkeeseen ja seuraa sen sisällä olevia ohjeita.

Jos puolestaan teet ilmoituksen sähköpostitse, niin seuraa näitä ohjeita:

  • Kirjoita viesti englanniksi
  • Jos kirjekaveria hakee lapsi tai nuori, niin kirjoita viestiin hänen ikä, sukupuoli, kotimaa, kielitaito sekä minkälaista kirjekaveria hän toivoo. Kerro myös onko kirjekaveria etsivä henkilö kuuleva vai kuulovammainen ja mitä kuulon apuvälineitä on mahdollisesti käytössä.
  • Perheen hakiessa toista kirjeenvaihtoperhettä kertokaa kotimaanne, sekä lasten iät ja sukupuolet ja mahdollisesti käytössä olevat kuulolaitteet.
  • Varsinaisen kirjeen voi kirjoittaa vapaamuotoisesti (esim. lyhyt esittely itsestä/perheestä ja joitakin kysymyksiä kirjekaverille).
  • Kirjoita loppuun myös yhteystietosi (sähköpostiosoite ja postiosoite).

Ilmoitukset tulevat leirillä näkyviin PenPal-seinälle. Paikan päällä olevat kiinnostuneet perheet voivat sitten sopivan ilmoituksen löydettyään pyytää ilmoituksen tehneen henkilön yhteystiedot Fepedan-työntekijältä.

Yhteystiedot eivät siis ole julkisesti näkyvillä missään tilanteessa, vaan seinällä on näkyvillä pelkästään perustiedot ja esittelyteksti. Lähettämällä kirjeenvaihtoilmoituksen annat meille luvan luovuttaa yhteystietosi eteenpäin mahdolliselle kirjeenvaihtokaverille.

HUOM! Täytäthän kaikki tiedot englanniksi. Täytä lomake tai lähetä ilmoitus sähköpostitse 31.7. mennessä.

Hae kirjeenvaihtokaveria lomakkeella

Toimistomme kesän aukioloajat

Toimistomme on suljettu 8.7.-28.7.2019. Aurinkoista kesää kaikille!

Jäsenkysely 2019

Toivomme, että voisit käyttää hetken jäsenkyselymme täyttämiseen, jotta voimme edelleen kehittää toimintaamme vastaamaan paremmin jäsenistön toiveita ja tarpeita. Mielipiteesi on meille tärkeä!

Mikäli et halua vastata johonkin kysymykseen voit laittaa viivan tekstikenttään, niin pääset siirtymään seuraavaan kohtaan.

Vastanneiden kesken arvomme Taru Anttosen ja Minna Karppisen toimittaman Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) -kirjan tai Aleksis Salusjärven ja Emmi Jäkön toimittaman Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille) -kirjan. Mikäli haluat osallistua arvontaan, jätäthän kyselyn lopussa yhteystietosi. Kyselyyn vastaaminen tapahtuu täysin anonyymisti eikä arvontaa varten jätettyjä yhteystietoja yhdistetä muihin vastauksiin.

Kaikkia kyselyn tietoja käsitellään luottamuksellisesti eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.

Vastausaikaa on 16.06.2019 asti. Voit tallentaa ja jatkaa kyselyn täyttämistä myöhemmin. Vastaamiseen kannattaa varata noin 10-15 minuuttia aikaa.

VASTAA KYSELYYN

Kiitos ajastasi ja vastauksistasi!

Avustusta saatavilla Eurofest-perheleirin osallistumismaksuihin

Fepedan järjestämä Eurofest-perheleiri Saksassa 4.-9.8.2019 lähenee. Viimeinen ilmoittautumispäivä 31.5. on jo aivan nurkan takana.

Voimme nyt iloksemme kertoa, että Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond ja William Thurings stiftelsen ovat myöntäneet Fepedalle yhteensä 3000 euron suuruisen avustuksen kattamaan Suomesta leirille osallistuvien perheiden lasten osallistumiskustannuksia.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voimme tukea maksimissaan yhteensä 20 lapsen osallistumista leirille 150 €/lapsi, mutta mikäli ilmoittautuneita on vähemmän, niin silloin myös avustuksen määrä yhtä osallistujaa kohden nousee suuremmaksi.

Mikäli perheenne kesälomasuunnitelmat ovat vielä auki, niin nyt kannattaa kyllä ehdottomasti harkita antoisaa lomaa Saksan vuoristomaisemissa muiden kuulovammaisten lasten perheiden kanssa!

Kenelle leiri on suunnattu?
Leiri on suunnattu kaikille eurooppalaisille kuulovammaisten lasten perheille. Ohjelma on suunniteltu koko perhettä silmällä pitäen. Aikuisille on tarjolla erilaisia luentoja sekä eri teemoihin liittyviä työpajoja. Lapsille ja nuorille on tiedossa monipuolisesti erilaista ohjattua toimintaa ja aktiviteetteja ja leiriviikon iltaohjelmisto on suunnattu koko perheelle ja leiriväelle.

Missä leiri järjestetään?
Leiripaikka sijaitsee kauniissa vuoristomaisemissa Saksan Dorfweilissa lähellä Frankfurt am Mainia. Paikka tarjoaa idyllisen ympäristön viettää mukava leiriviikko perheen ja uusien ystävien kesken.

Mistä löydän lisätietoja ja hinnaston?
Lisätietoja leiristä löydät Fepedan ja KLVL:n sivuilta. Leirin esitteeseen ja hinnastoon voit tutustua tästä.

Miten ilmoittaudun?
Ilmoittautua voi tämän linkin kautta mennessä. Mikäli tarvitset apua ilmoittautumisen tai minkä tahansa mieltä askarruttavan kysymyksen kanssa, ota yhteyttä Petra Paloposkeen: petra.paloposki2(at)gmail.comV

Mikä Fepeda on?
FEPEDA (European Federation of Parents of Hearing Impaired Children) on vuonna 1990 perustettu eurooppalainen kuulovammaisten lasten vanhempien kattojärjestö, jonka jäseniä ovat kansalliset vanhempainliitot.

Fepedan toiminnan tavoitteena on kuulovammaisten lasten ja heidän
perheidensä edunvalvonta Euroopan tasolla mm. seuraamalla EU:n
lainsäädäntöä ja pyrkimällä vaikuttamaan kuulovammaisten lasten ja
heidän perheidensä asemaan ja oikeuksiin järjestön jäsenmaissa.