KLVL ry

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry (KLVL) on tarkoitettu kaikille perheille, joissa on kuulovammainen lapsi tai nuori. Tarjoamme vertaistukea ja tapahtumia ympäri Suomen sekä tietoa ja edunvalvontaa.

Pääperiaatteemme on, että jokainen lapsi on yksilö. Kuulovammaisen lapsen hoitoon ja kuntoutukseen ei ole yhtä oikeaa ratkaisua. Tarjoamme monipuolista ja ajantasaista tietoa perheille ja läheisille sekä muille asioista kiinnostuneille. Liitto painottaa perheiden monimuotoisuutta ja kunnioittaa perheiden omia valintoja käytettävän kommunikaatiotavan suhteen.

Toiminnan tarkoituksena on kuulovammaisten lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä etujen valvominen, lasten ja nuorten kielen ja kommunikaation, opetus- ja kuntouttamistoiminnan edistäminen ja viittomakielen aseman parantaminen sekä jäsenyhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä toimiminen.

KLVL ry:n toimintaa ovat muun muassa

• vertaisperhekurssien ja -tapahtumien järjestäminen
• leirien järjestäminen
• esitysten ja aloitteiden tekeminen, kuulovammaisten lasten perheiden etujen valvominen ja vaikuttamistyö
• yhteistyö muiden vammaisjärjestöjen kanssa ja yhteydenpito viranomaisiin
• ajantasaisen tiedon välittäminen
• jäsenyhdistysten järjestämän alueellisen vertaistoiminnan tukeminen

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry perustettiin vuonna 1963 kuulovammaisten lasten vanhempien ja muiden kuulovammaisten lasten asiasta kiinnostuneiden toimesta. Sen verran paljon on ehtinyt tapahtua 50 vuodessa, että aiheesta kirjoitettiin kokonainen kirja. Lapsiemme yhdistämät- kirja kertoo kuulovammaisten lasten perheiden tarinaa sekä liiton historiaa vuosilta 1963-2013. Lisätietoa kirjasta ja sen saatavuudesta löydät Tue toimintaamme-sivuilta.

KLVL ry:n toimisto sijaitsee Helsingissä, Valkeassa Talossa. Ota rohkeasti yhteyttä tai tule käymään, yhteystietomme löydät sivun alalaidasta. Toimimme kattojärjestönä 12 eri puolilla Suomea toimiville jäsenyhdistyksille, jotka tarjoavat perheille monenlaista toimintaa paikallisesti. Oman kotiseutusi tapahtumista ja lähimmistä yhdistyksistä löydät lisätietoa Jäsenyhdistykset-sivuilta. KLVL on jäsenenä noin 770 perhettä.

Kaikkien jäsenyhdistysten toiminta pyörii täysin vapaaehtoisvoimin, jonka lisäksi KLVL ry:n hallitus koostuu vapaaehtoisista kuulovammaisten lasten vanhemmista. Vanhemmat tuovat toimintaan arvokasta kokemustietoa kuulovammaisen lapsen perheen arjesta, joka auttaa suuntaamaan toiminnan resursseja juuri sinne, missä tarve on suurin.

Vaikuttaa voit monella tapaa:

Liittymällä jäseneksi
• Osallistumalla KLVL ry:n ja jäsenyhdistyksesi järjestämiin tapahtumiin
Tukemalla toimintaamme
Antamalla palautetta
• Edustamalla omaa aluettasi KLVL ry:n vuosittaisissa kevät- ja syysliittokokouksissa (vain jäsenet)
• Voit myös vaikuttaa oman alueesi toimintaan ja tapahtumiin osallistumalla yhdistyksesi johtokuntatyöskentelyyn. Jäsenyhdistyksen toimijana mahdollistat kuulovammaisten lasten ja nuorten mahdollisuuksia tavata toisiaan ja siinä samalla vanhemmat pääsevät jakamaan kokemuksiaan.