Lapsellani on kuulovamma -vertaisperhekurssi verkossa

Kurssilla tarjotaan tietoa lasten kuulovammoista ja niiden kuntoutuksesta sekä käytännön vinkkejä kuulovammaisen lapsen kielenkehityksen tukemiseksi arjessa. Kurssin teemana on ensitieto ja vertaistuki hiljattain kuulovammadiagnoosin saaneiden lasten perheille.

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Kurssille ovat tervetulleita kaikkien kuulovammaisten lasten perheet lähipiiriä myöten. Etusijalla ovat ensikertalaiset ja hiljattain kuulovammadiagnoosin saaneiden lasten perheet.

Milloin ja missä?

13.3.2021, verkkototeutus

Ohjelma

Päivän aikana tarjotaan paljon tärkeää tietoa kuulovammaisen lapsen kasvun ja kehityksen tukemiseksi. Luennoilla käsitellään kuulovammojen tutkimista ja kuntoutusta sekä kielenkehityksen ja vuorovaikutuksen tukemista. Luennoitsijoina ovat audiologi Pekka Lapinleimu ja kuulovammaisten lasten kanssa työskennellyt puheterapeutti Marja Liikanen. Vanhemmat pääsevät myös osallistumaan puheterapeutin vetämään Mielekkään kielen resepti -työpajaan, jossa harjoitellaan käytännössä lapsen kielenkehityksen tukemista. Päivän päätteeksi ohjelmassa on kuulovammaisten nuoren kokemuspuheenvuoro ja mahdollisuus jakaa kokemuksia ja vinkkejä vertaiskeskustelussa.

Päivän aikana järjestetään myös koko perheelle yhteisiä leikkituokioita, joissa mm. opetellaan viittomia. Voit kertoa lastenne leikkitoiveista ilmoittautumisen yhteydessä, jolloin rakennamme leikit lasten toiveet huomioon ottaen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 21.2.2021. Kurssille otetaan 30 perhettä. Ilmoittautumisajan jälkeen voit kysyä mahdollisia peruutuspaikkoja laittamalla viestin KLVL:n toimistolle toimisto(at)klvl.fi.

Maksaminen ja peruutusehdot

Hinta: 10 €/perhe

Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 14 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairastapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärintodistus.

Tapahtumapaikka

Verkossa