KaustinenFMF

Avajaiset 2018. Kuva: Risto Savolainen

Kuuloala näkyy ja kuuluu Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 10.7.2019

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien yksi teemoista on tänä vuonna rytmi, joka muistuttaa siitä, että musiikkia voi havaita eri aisteilla kuulon ohella. Festivaalien yhteistyökumppanitahoina toimivat kuuloalan järjestöt, kuten Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Kuurojen Palvelusäätiö, Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto, Suomen Kuurosokeat ja LapCI ry.

Viittomin tulkittua musiikkia, Signmark, tulkkeja, seminaari, tanssityöpaja

Marko Vuoriheimo alias Signmark.KUVA: BRENDAN DELANY
Marko Vuoriheimo alias Signmark. KUVA: BRENDAN DELANY

Kuuloala on esillä keskiviikkona monella tapaa. Esiintymässä kuullaan ja nähdään mm. Signmark, joka on Suomen tunnetuin viittomakielinen rap-artisti. Lisäksi Visual Voice ja Metsäorkesteri Käet Ylös! tuovat viittomakielistä musiikkia tutuksi suurelle yleisölle. Alueella on viittomakielen tulkkeja sekä kuuloalan järjestöjen esittelypisteitä ja Areenalla nähdään viittomin tulkittua musiikkia.

Keskiviikkona 10.7. klo 15.00-16.30 Kansantaiteenkeskuksen Museosalissa Musiikin voima erityisnuorten musiikkikasvatuksessa -paneelikeskustelussa räppäri Signmark alias Marko Vuoriheimo, Oulun yliopiston tutkija Katja Sutela ja musiikkiterapeutti Riitta Koski-Helfenstein.

Tanssityöpajassa tutustutaan Body Percussioon / kehorytmiikkaan Sami Paasilan johdolla.

Kuulojärjestöjen teltalla opetellaan helppoja viittomia, jotka madaltavat kynnystä tutustua viittomakielisiin ja viittomakieleen.

Yökatrilli. Kuva: Krista Järvelä

Yleisölle

Liput

Kuuloalan järjestöjen jäsenet pääsevät juhlille alennushintaan, keskiviikkona hintaan 24 € / päivälippu. Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä. Ennakkoon varatut liput lunastetaan omalla nimellä lipputoimistosta Kaustisen Musiikkilukiolta, joka sijaitsee aivan festivaalialueen vieressä.

Varaa lippusi tästä omatoimisesti.

Ryhmäliput maksavat ti/ke 24 € / hlö/pvä (norm. 34 €/pvä), to/pe/la 29 €/ hlö/ pvä (norm. 39 €/pvä). Lisäksi yksittäisiä ennakkohintaisia lippuja on myynnissä Tiketissä ja Pohjanmaan Lipputoimistossa.

Lippupaketteihin voit lisätä vaivatta myös esimerkiksi kahvi- tai drinkkiliput. Myös ruokalippuja kotiruokaa tarjoavaan alueen Festivaaliravintolaan voivat ryhmät ostaa etukäteen. Lippuvarauksia koordinoi Susanna Salokannel, 050 301 0503

Nisukaffilippu 3,50 €

Festivaaliravintola-lippu 13 €, lapset 3-12 -vuotiaat 7 €

Yleistä ryhmämyyntiä hoitaa festivaaleilla myyntipäällikkömme Hannu Nevala, hannu.nevala@kaustinen.net, puh. 040 1634 398.

Majoitus ja kulkeminen

Kaustisen alueen majoittajista saat lisätietoa juhlien kotisivuilta, kohdasta Info > Majoitus. Itse festivaali ei järjestä yleisömajoitusta, vaan järjestää ainoastaan yksinkertaista patjamajoitusta pelimanneiksi tuleville. Myös googlaamalla Kaustisen seudun majoittajia netistä löytyy ajantasaisia yhteystietoja.

Lähin juna-asema sijaitsee Kokkolassa (n. 45 km), josta on bussiyhteys Kaustiselle. Juna-aikataulut löydät VR:n kotisivuilta www.vr.fi. Bussien vakiovuorojen aikataulut selviävät Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi. Rautatieaseman ulko-ovesta astuttaessa n. 50 m oikealle on pysäkki, jossa vakiovuorot ja Kaustisen oma Festivaalibussi pysähtyvät. Taksit palvelevat Pelimannitorilla Kaustisen keskustassa.

Festivaalibussi ajaa Kokkolasta leirintäalueiden ja keskeisten majoituspaikkojen kautta, ja se myy bussissa edullisia meno-paluulippuja. Sen pysäkki sijaitsee Kaustisella Pelimannitorilla, aivan Festivaalipuiston vieressä. Festivaalibussin reitit ja aikataulut vahvistetaan kesäkuussa.

Yleistä festivaaleista

4300 asukkaan keskipohjalaiskunta Kaustinen kutsuu heinäkuussa vuodesta toiseen kymmeniä tuhansia vieraita nauttimaan kesän onnellisimmista päivistä. Festivaali on alusta saakka rakentunut vahvan, katkeamattomana säilyneen kaustislaisen pelimanniperinteen pohjalta. Neljän vuosisadan pelimannihenki elää yhä voimakkaana ja dynaamisena Kaustisen seudulla. Kaustisella kuulet kansanmusiikin ja -tanssin uusimmista tuulista ja voit perehtyä tässä ajassa eläviin perinteisiin. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on tunnetusti perheystävällinen festivaali, jonka koko henkilökunta on sitoutunut parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan kaikkia asiakkaitaan.

Valikko