Kaksi kieltä – Kielenkehitys ja vuorovaikutus

Kurssin teemana on kaksikielisyys, kun kielinä on viittomakieli ja puhuttu kieli. Kurssilla tarjotaan tietoa puhe- ja viittomakielen kehityksestä sekä käytännön vinkkejä kaksikielisyyden tukemiseen.

Kenellle kurssi on suunnattu?

Kurssille ovat tervetulleita kaikki kielenkehityksestä kiinnostuneet huonokuuloisten ja kuurojen lasten perheet.

Milloin ja missä?

4.-6.2.2022, Pikku-Syöte, Pudasjärvi

Ohjelma

Kurssi järjestetään upeissa, pohjoisen talven tarjoamissa puitteissa Pikku-Syötteen nuoriso- ja vapaa-ajankeskuksessa.

Aikuisille on ohjelmassa luento, kokemuspuheenvuoro kaksikielisyydestä (puhuttu kieli ja viittomakieli) sekä vertaiskeskustelu. Luennoitsijoina kurssilla on tutkijatohtori Laura Kanto Jyväskylän yliopistosta ja kurssinvetäjänä pitkän uran viittoma- ja kaksikielisten parissa tehnyt Irja Seilola. Lapsille ja nuorille on luvassa mukavaa, ikätasoista ohjelmaa ohjaajiemme kanssa aikuisten oman ohjelman ajan. Viikonlopun aikana perheet pääsevät myös tutustumaan toisiinsa koko perheelle suunnatun ohjelman parissa sekä iltaisin aikaa vapaamuotoisesti yhdessä viettäen.

Tarkempi ohjelma ja aikataulu julkaistaan pian. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Ilmoittautuminen

Hae mukaan viimeistään 2.1.2022.

Osallistujat vahvistetaan hakuajan päättymisen jälkeen. Kurssille ovat etusijalla ensikertalaiset ja tämän jälkeen perheet, jotka eivät ole osallistuneet KLVL:n lähitilaisuuksiin vuoden 2021 aikana. Loput paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten mukaan kannattaa hakea heti. Kurssille otetaan 8-10 perhettä.

Maksaminen ja peruutusehdot

KLVL ry:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenet 80 € / aikuinen, 10 €/lapsi. Ei-jäsenet 100 €/aikuinen, 12,50 €/lapsi. Kuulovammaiset lapset maksutta. Laskut lähetetään sähköpostiin noin kaksi viikkoa ennen kurssia.

Hinta sisältää viikonlopun ohjelman, majoituksen ja täysihoidon (kaksi lounasta, välipalan, kaksi päivällistä), joiden yhteisarvo on noin 250 €/hlö.

Mahdolliset osallistumisen peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian KLVL ry:n toimistolle: toimisto@klvl.fi. Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 21 päivää ennen kurssia. Mikäli peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, veloitamme kurssin omavastuuosuuden. Sairas- ja karanteenitapauksissa omavastuuta ei peritä, mutta silloin tulee esittää lääkärin tai sairaanhoitajan todistus.

Tapahtumapaikka

Pikku-Syöte, Pudasjärvi