TUNNE MUSIIKKI Kaustisella

Avajaiset 2018. Kuva: Risto Savolainen

Kuuloala näkyy ja kuuluu Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 10.7.2019

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien yksi teemoista on tänä vuonna rytmi, joka muistuttaa siitä, että musiikkia voi havaita eri aisteilla kuulon ohella. Festivaalien yhteistyökumppanitahoina toimivat kuuloalan järjestöt, kuten Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Kuurojen Palvelusäätiö, Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto, Suomen Kuurosokeat ja LapCI ry.

Viittomin tulkittua musiikkia, Signmark…

Kuuloala on esillä keskiviikkona monella tapaa. Esiintymässä kuullaan ja nähdään mm. Signmark, joka on Suomen tunnetuin viittomakielinen rap-artisti. Alueella on myös viittomakielen tulkkeja sekä kuuloalan järjestöjen esittelypisteitä ja Areenalla nähdään viittomin tulkittua musiikkia.

Viittomakieli on kieli siinä missä suomi, ruotsi tai englantikin. Musiikkiesitysten viittomista ei opeteta tulkkikoulutuksessa, joten musiikin tulkkaajat ovat asialla omasta intohimostaan aiheeseen ja se näkyy! Viittomakieli on vahvojen ilmeiden kieli, ja musiikin tulkkauksessa mukana on koko keho. Viittomin tulkittu konsertti myös tasoittaa tietä kuulovammaisten ja kuulevien konserttivieraiden välillä. Viittomakieliset esitykset ovat elämys myös kuulevalle yleisölle. Esittäytyminen ja yleisimmät tervehdykset ovat viittomia, joiden osaaminen on paitsi kohteliasta myös mukavaa. Kuulojärjestöjen teltalla opetellaan helppoja viittomia, jotka madaltavat kynnystä tutustua viittomakielisiin ja viittomakieleen.

Yökatrilli. Kuva: Krista Järvelä
Kuinka tulla pelimanniksi eli Pelimannihaku muusikoille ja musiikin harrastajille

Toivomme, että mahdollisimman moni kuuloalaan nivoutuva yhtye tai yksittäinen esiintyjä hakee Kaustisen juhlille esiintyjäksi pelimannihaun kautta. Olisi mahtava nähdä näitä yhtyeitä Kaustisella ja saada heitä suuren yleisön tietoon sekä madaltaa kohtaamisen kynnyksiä monenlaisten esiintyjien välillä.

Pelimanniesiintyjät tuovat festivaalille sen ainutlaatuisen tunnelman. Festivaalilla kohtaavat tutut ja tuntemattomat pelimannit, laulajat ja tanssijat yhteisen asian äärellä.

Valtaosa Kaustisen tuhansista esiintyjistä saapuu juhlille talkoohengessä ilman rahallista korvausta. Virallisiksi esiintyjiksi valituille pelimanneille ja esiintyjäryhmille tarjotaan keikkojen lisäksi koko viikon festivaaliranneke sekä alennus majoituksesta ja ruuasta. Festivaalilla voi myös osallistua päivittäin järjestettäviin ilmaisiin soitto-, laulu- ja tanssityöpajoihin, joita pitävät alan huippuammattilaiset. Koska kyseessä on kansanmusiikkijuhlat, ohjelmistossa olisi hyvä näkyä myös jotain kansanmusiikkiin liittyvää. Vielä on aikaa treenata! Pelimanniksi haetaan sähköisella lomakkeella, hakuaikaa on 15.3. saakka. Hakulomake löytyy täältä: http://kaustinen.net/pelimanneille/haku-pelimanniksi/

Lisätietoa pelimannieduista ja esiintymisestä löydät täältä:
http://kaustinen.net/pelimanneille/pelimanni-info/

Akkreditointi maahantuojille ja kurssien järjestäjille

Toivotamme kuuloapuvälineiden maahantuojat tervetulleiksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlille esittelemään tuotteitaan erityisesti keskiviikoksi. Myös koko viikoksi on mahdollista saada esittelypiste. Kuulon monenlaiset haasteet ovat yleisiä myös muusikoiden piirissä, mutta niihin on onneksi saatavilla erilaisia apuvälineitä.

Lisäksi Suomessa järjestetään vuosittain kymmenittäin kuuloalaan liittyviä kursseja, leirejä ja tapahtumia, joita voi tulla esittelemään festivaaleille yhteiseen kuuloalan telttaan keskiviikkona tai sisätiloihin.

Juhlilla käy vuosittain noin 40 000 kävijää, joten tämä mahdollisuus näkyä yhdessä koko kuuloalan voimin kannattaa käyttää hyväksi!

Mikäli haluatte osallistua yhteiseen näkymiseen tuote-esittelypisteen muodossa, tutustukaa näytteilleasettajien ehtoihin ja täyttäkää sähköinen lomake: https://www.tiketti.fi/kaustinen-folk-music-festival-2019-hakemus-akkreditointi/734902.

Näyttelytilan vuokra neuvotellaan kanssanne tapauskohtaisesti.

Yleisölle

Liput

Kuuloalan järjestöjen jäsenet pääsevät juhlille alennushintaan, keskiviikkona hintaan 24 € / päivälippu. Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä. Ennakkoon varatut liput lunastetaan omalla nimellä lipputoimistosta Kaustisen Musiikkilukiolta, joka sijaitsee aivan festivaalialueen vieressä.

Ryhmäliput maksavat ti/ke 24 € / hlö/pvä (norm. 34 €/pvä), to/pe/la 29 €/ hlö/ pvä (norm. 39 €/pvä). Lisäksi yksittäisiä ennakkohintaisia lippuja on myynnissä Tiketissä ja Pohjanmaan Lipputoimistossa.

Lippupaketteihin voit lisätä vaivatta myös esimerkiksi kahvi- tai drinkkiliput. Myös ruokalippuja kotiruokaa tarjoavaan alueen Festivaaliravintolaan voivat ryhmät ostaa etukäteen. Lippuvarauksia koordinoi Susanna Salokannel, 050 301 0503

Varaa lippusi tästä omatoimisesti.

Nisukaffilippu 3,50 €

Festivaaliravintola-lippu 13 €, lapset 3-12 -vuotiaat 7 €

Yleistä ryhmämyyntiä hoitaa festivaaleilla myyntipäällikkömme Hannu Nevala, hannu.nevala@kaustinen.net, puh. 040 1634 398.

Majoitus ja kulkeminen

Kaustisen alueen majoittajista saat lisätietoa juhlien kotisivuilta, kohdasta Info > Majoitus. Itse festivaali ei järjestä yleisömajoitusta, vaan järjestää ainoastaan yksinkertaista patjamajoitusta pelimanneiksi tuleville. Myös googlaamalla Kaustisen seudun majoittajia netistä löytyy ajantasaisia yhteystietoja.

Lähin juna-asema sijaitsee Kokkolassa (n. 45 km), josta on bussiyhteys Kaustiselle. Juna-aikataulut löydät VR:n kotisivuilta www.vr.fi. Bussien vakiovuorojen aikataulut selviävät Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi. Rautatieaseman ulko-ovesta astuttaessa n. 50 m oikealle on pysäkki, jossa vakiovuorot ja Kaustisen oma Festivaalibussi pysähtyvät. Taksit palvelevat Pelimannitorilla Kaustisen keskustassa.

Festivaalibussi ajaa Kokkolasta leirintäalueiden ja keskeisten majoituspaikkojen kautta, ja se myy bussissa edullisia meno-paluulippuja. Sen pysäkki sijaitsee Kaustisella Pelimannitorilla, aivan Festivaalipuiston vieressä. Festivaalibussin reitit ja aikataulut vahvistetaan kesäkuussa.

Yleistä festivaaleista

4300 asukkaan keskipohjalaiskunta Kaustinen kutsuu heinäkuussa vuodesta toiseen kymmeniä tuhansia vieraita nauttimaan kesän onnellisimmista päivistä. Festivaali on alusta saakka rakentunut vahvan, katkeamattomana säilyneen kaustislaisen pelimanniperinteen pohjalta. Neljän vuosisadan pelimannihenki elää yhä voimakkaana ja dynaamisena Kaustisen seudulla. Kaustisella kuulet kansanmusiikin ja -tanssin uusimmista tuulista ja voit perehtyä tässä ajassa eläviin perinteisiin. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on tunnetusti perheystävällinen festivaali, jonka koko henkilökunta on sitoutunut parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan kaikkia asiakkaitaan.

Merkitty: , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Valikko