KLVL ry 60v

60 vuotta verratonta vertaistukea

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry on Suomen vanhin vammaisten lasten vanhempien järjestö. Liitto perustettiin 15.12.1963. Tänä vuonna juhlistamme liiton 60-vuotista taivalta.

Liitto perustettiin aikanaan kuulovammaisten lasten vanhempien tarpeeseen. Se ei syntynyt yhden ihmisen ideasta, vaan toiminnan taustalla oli jo perustamista edeltäviltä vuosilta ja vuosikymmeniltä eri puolilta Suomea kuulovammaisten lasten vanhempia sekä kuulovammaisten lasten asioista kiinnostuneita henkilöitä. Helsingissä, Tampereella ja Turussa oli liiton perustamiseen aikaan toimivat yhdistykset. Liiton perustehtävä sen ensimmäisten sääntöjen mukaan oli seuraavanlainen: ”Liiton tarkoituksena on edistää kuulovammaisten lasten ja nuorten opetus- ja kuntouttamistoimintaa, valvoa näiden lasten ja nuorten etuja sekä toimia jäsenyhdistystensä ja henkilöjäsentensä keskusjärjestönä.

Tapahtui vuonna… -julkaisusarja

Liiton historiaan tutustuva julkaisusarja alkaa liiton perustamishetkestä ja etenee pikku hiljaa kohti nykypäivää. Seuraa somen puolelta liiton tarinaa ja huomaat, että minkälainen seikkailu mahtuu 60 vuoteen!

#1 1963 – Liiton perustaminen

Ajankohtaista

Leivo kakku ja osallistu 60v kakkukilpailuun, lue lisää! Kilpailu on käynnissä 4.6.2023 saakka.

Juhlavuoden tapahtumat